Sådan skriver du dit kørselsfradrag i årsopgørelsen:

 1. Log på skat.dk/tastselv med NemID.
 2. Vælg Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet.
 3. Gå til rubrik 51 'Befordring (kørselsfradrag)'.
 4. Hvis beløbet er forkert, ikke er beregnet eller er beregnet ud fra forkerte oplysninger, så vælg Lommeregneren ud for rubrik 51.
 5. Tast din hjemmeadresse (bopæl) og angiv det antal arbejdsdage du har ret til fradraget. Vælg Hele 2019 hvis fradraget skal gælde for hele året. Hvis ikke det er tilfældet så vælg En del af 2019 og angiv perioden, hvor du har ret til fradraget. Vælg Næste.
 6. Tast din arbejdsadresse. Vælg periode på samme måde som beskrevet ovenfor. Du kan også tilføje flere arbejdsadresser, hvis dette er tilfældet. Vælg Næste.
 7. Lommeregneren har beregnet antal kilometer ud fra den angivne bopæl, arbejdsplads og periode. Passer antallet af kørte kilometer eller antal dage ikke, kan du rette direkte i felterne. Vælg Næste.
 8. Tjek, at du har skrevet rigtigt.
 9. Vælg Overfør beløb.
 10. Vælg Beregn nederst på siden.
 11. Vælg Godkend.

Tak for nu. Du skal ikke gøre mere.

Har du andre spørgsmål, så kontakt Skattestyrelsen.

 

Fakta

Vi får automatisk de fleste af dine oplysninger med på din årsopgørelse for året, der er gået. Hvis du ikke synes, at resultatet passer, kan det være fordi, at:

 • du ikke har fået ændret din forskudsopgørelse, når din skat har ændret sig.
 • du har brugt dit hovedkort flere steder. Så har du fået for meget udbetalt i løbet af året. Hovedkortet må kun bruges et sted. Læs mere om hovedkort, bikort og frikort.
 • du har glemt at skrive dit kørselsfradrag på din forskudsopgørelse, så du mangler at få dit fradrag.
Sprog