For at du kan bruge de forskellige toldsystemer, som er knyttet til EU Customs Trader Portal, såsom AEO-systemet, BTO-systemet m.fl., skal du have du have den korrekte rolle og rettighed. Det er virksomhedens NemID-administrator, der kan tildele roller og rettigheder til medarbejdere og til toldrepræsenter.

Medarbejder der allerede har adgang

Hvis du er NemID-administrator, eller hvis du bruger virksomhedens TastSelv-kode til at logge på toldsystemerne, er det ikke nødvendigt at tildele roller og rettigheder, da du allerede har fuld adgang til EU Customs Trader Portal.

Der findes også en automatisk oprettet rolle i TastSelv Erhverv, som hedder Vedrørende alle typer. Medarbejdere med denne rolle har også allerede adgang til toldsystemerne, og øvrige rettigheder er ikke nødvendige.

For at du som medarbejder kan bruge de forskellige toldsystemer, skal virksomhedens NemID-administrator tildele dig den nødvendige rolle og rettighed gennem TastSelv Erhverv.

Ved at tildele dig en bestemt rolle, får du adgang til en række funktioner i det relevante toldsystem, og du kan logge på systemet ved at bruge din NemID-medarbejdersignatur.

Hvis du ikke allerede har en NemID-medarbejdersignatur, kan du læse mere om medarbejdersignaturen hos Nets.

Det er muligt at tildele følgende roller:
System Rolle Beskrivelse
AEO-system Ansøge om AEO-bevilling og rettelser Denne rolle giver fulde redigeringsrettigheder. Det inkluderer bl.a. at starte og tilbagekalde AEO-ansøgninger og alle andre muligheder, der er relevante i forbindelse med at ansøge om AEO-bevillinger.
BTO-systemet Ansøge om BTO-afgørelse og rettelser Denne rolle giver fulde redigeringsrettigheder. Det inkluderer bl.a. at starte og tilbagekalde BTO-ansøgninger og alle andre muligheder, der er relevante i forbindelse med at ansøge om BTO-afgørelser.
BTO-systemet Se BTO-ansøgning og afgørelse Denne rolle har begrænset rettighed. Det er ikke muligt at se andet end de eksisterende BTO-afgørelser og igangværende ansøgninger.

Sådan giver du en medarbejder roller og rettigheder

1. Log på TastSelv Erhverv med NemID-administratorsignatur (nøglekort eller nøglefil).

2. Vælg Profil.

3. Vælg Rettigheder til TastSelv.

4. Vælg Gruppér rettigheder (roller).

Skærmbillede, Sådan giver du en medarbejder roller og rettigheder

5. Vælg Ny rolle for egen virksomhed. 

6. Vælger du en eksisterende rolle for at redigere i den og ønsker at beholde navnet for den, skal du vælge Fortsæt. Det er også muligt at fjerne eksisterende tildelinger i dette punkt.