Dato for udgivelse
11 Jul 2019 10:21
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
19-0551641
Ansvarlig styrelse
Toldstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
Toldstyrelsen – 72 22 12 12
Resumé

Tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS vedtaget på henholdsvis HS Komitéens 61. session i marts 2018 og 62. session i september 2018.


EU har godkendt de tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS, der blev vedtaget på henholdsvis 61. og 62. session i Komiteen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C 385 af 25. oktober 2018 og C 124 af 3. april 2019.

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne fra 62. session med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Ændringerne til FBHS medtages i den efterfølgende rettelse.

 

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophørte med at være gyldig fra henholdsvis den 25. oktober 2018 og den 3. april 2019, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

 

Venlig hilsen

Tariferingscentret

 

Bilag
Tariferingsudtalelser fra 61. session
Tariferingsudtalelser fra 62. session

 

Tariferingsudtalelser fra 61. session

0307.32 Blancherede grønlæbede muslinger (Perna canaliculus), fæstnet til den ene skalhalvdel, ikke tilberedt. Produktet fremstilles ved blanchering/varmechok af muslingen ved at sprøjte med varmt vand for at åbne skallen. Den ene skalhalvdel kasseres, og muslingerne dybfryses enkeltvist og pakkes.
Emballagen bærer følgende tekst: ”Tilberedes før indtagelse”.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

1008.50 Quinoa, anvendes normalt til menneskeføde, saponinlaget er fjernet efter høst. Saponinlaget, som ikke kan ses med det blotte øje, fjernes ved vask, mekanisk bearbejdning eller ved en kombination af disse.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

1212.99 Rodknold af leopardstilk (Amorphophallus konjac) i form af et pulver bestående hovedsageligt af glucomannan (87,5 %). Den resterende del (12,5 %) af produktet omfatter fugt og aske. Det fremstilles gennem en udskilningsproces ved hjælp af vand eller en opløsning med lavt alkoholindhold for at fjerne visse urenheder.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

1516.10 Et produkt bestående af 90 % re-esterificerede triglycerider af stærkt koncentrerede omega-3 fedtsyrer EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) fremstillet af rå ansjosolie. De resterende 10 % af produktet består hovedsagelig af mono- og diglycerider. Produktet indeholder EPA (400 mg/g) og DHA (300 mg/g). Vitamin E (tocopherol) er blevet tilsat som antioxidant Den rå ansjosolie har gennemgået bearbejdning i form af afsyring, ethyl-esterificering, destillering, filtrering, blegning, re-esterificering og lugtfjerning. Produktet foreligger i tønder og anvendes til fremstillingen af kosttilskud.

Anvendelse af ATB 1 og 6.
Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 2106.90.

 

1904.90 Færdigret, frosset og emballeret i to papiræsker til detailsalg (æske 1 og æske 2). Jasminris fyldes direkte i æske 1 uden yderligere emballering. Æske 2 er placeret ovenpå risen i æske 1. Æske 2 indeholder skiver af kyllingekød (ca. 39,1 %), grøntsager (ca. 7,9 %) og en rød karrysovs (ca. 53 %). Inden indtagelse skal retten genopvarmes – stadig i papiræskerne – i en mikrobølgeovn.
Måltidets samlede nettovægt er 350 gram, hvoraf indholdet i æske 1 svarer til 49,1 % af den samlede vægt, og indholdet i æske 2 til 50,9 %. Efter blanding indeholder retten 49,1 % jasminris, 27 % Thai rød karry (kokosmælk, vand og rød karrypasta), 19,9 % kyllingekød og 4 % grøntsager (gulerødder, almindelige bønner og rød peber).

Anvendelse af ATB 1, 3 b) og 6.

 

2008.99 Ristet tang – Varen er fremstillet af tørret tang (100 %), som inden ristning og pakning kontrolleres ved hjælp af en metaldetektor og en detektor for lokalisering af urenheder.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

2008.99 Krydret alge – alge (90 %), majsolie (6 %), sesamolie (3 %) og salt (1 %). Algen ristes ved en temperatur på 180 °C – 200 °C i 5 sekunder og krydres ved tilsætning af salt, sesamolie og majsolie (på dette trin i processen kan pulver af grøn te, kimchi-pulver eller olivenolie tilsættes for at forstærke smagen). Til slut ristes igen i 5 sekunder ved en temperatur på 330 °C.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

2103.90 Tilberedt næringsmiddel (“krabbesmag”) anvendt til fremstillingen af et krydderi i form af et fritflydende gul/orange pulver, bestående af forskellige lugtstoffer, krydderier og smagsstoffer (naturlige aromastoffer, aromastoffer identiske med naturlige, teknologiske aromastoffer, aromatiske tilberedninger, krydderier, urter, salt osv.), bærestoffer, fødevaretilsætningsstoffer, farver og fedtstoffer. Det tilberedte næringsmiddel er efterfølgende blevet yderligere bearbejdet til et færdigt krydderi, som anvendes ved fremstilling af snacks (kiks og crackers). Varen foreligger i beholdere af polyethylen med 25 kg.

Anvendelse af ATB 1 og 6

 

2106.90 Et produkt bestående af ethylestere af stærkt koncentrerede omega-3 fedtsyrer EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) fremstillet af rå ansjosolie. Vitamin E (tocopherol) er blevet tilsat som antioxidant.

Den rå ansjosolie er blevet forarbejdet i form af afsyring, ethyl-esterificering, destillering, filtrering, blegning og lugtfjerning.

Produktet foreligger i tønder og anvendes til fremstillingen af kosttilskud.

Anvendelse af ATB 1 og 6.
Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 1516 10

 

2403.99 Tobakskapsel (se fig. 1), foreligger særskilt, til brug i en specialiseret, elektrisk opvarmet anordning bestående af en patron og et batteri.

Tobakskapslen, med en cylindrisk form (længde 22,9 mm, diameter 9,5 mm/8,4 mm), består af en udvendig kapsel af polypropylen indeholdende ca. 0,31 g granuleret rekonstitueret tobak, vand, smagsstof, kaliumcarbonat og hjælpestof, og et mundstykke af celluloseacetat. Tobakskapslens samlede vægt udgør ca. 0,56 g.
Tobakskapslen indsættes i enden af patronen, som indeholder en væske bestående af propylenglycol, glycerol og vand. Patronen sluttes herefter til batteriet, og tobakskapslen placeres i mundstykket til inhalering. Ved inhalering reagerer sensoren i batteriet, og patronens inderside opvarmes, hvilket får væsken i patronen til at fordampe. Ved passage gennem tobakskapslen (se fig. 2) opvarmer dampen den granulerede rekonstituerede tobak og absorberer smagsstoffer og nikotin, som afgives fra den granulerede rekonstituerede tobak. Den nikotinholdige aerosol (damp) produceres således uden forbrænding af tobak.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

2811.22 Silicastøv (silica fume), består af ultrafine, amorfe siliciumdioxidpartikler (ikke mindre end 80 vægtprocent), fremkommer som et biprodukt fra fremstillingen af silicium eller ferrosilicium legeringer. De væsentligste urenheder omfatter carbon, silicium, siliciumcarbid og oxider af alkalimetaller. Produktet indeholder almindeligvis mere end 90 % silicium. Afhængigt af funktionsparametrene findes der lavere grader af silicium. Den samlede mængde af urenheder overstiger ikke 20 vægtprocent.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 1 a) til kapitel 28) og 6.

 

2936.29 Nicotinsyre (“niacin”), også kendt som vitamin B3, er en organisk forbindelse med formlen   C6H5NO2 og, afhængigt af den anvendte definition, et af de 20- 80 essentielle humane næringsstoffer. Dette farveløse, vandopløselige stof er et derivat af pyridin, med en carboxylgruppe (COOH) i tredje position (se kemisk struktur nedenfor).

Anvendelse af ATB 1 og 6.
Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 2936 29.

 

2936.29 Nicotinamid ("niacinamid"), også kendt som vitamin B3, er en organisk forbindelse med formlen C6H6N2O og, afhængigt af den anvendte definition, et af de 20-80 essentielle humane næringsstoffer. Dette farveløse, vandopløselige stof er et derivat af pyridin, med en carboxamidgruppe (CONH2). Nicotinsyre og nicotinamid er indbyrdes konvertible (se kemisk struktur nedenfor).

Anvendelse af ATB 1 og 6.
Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 2936 29.

 

3401.30 En hvid creme, der foreligger i en plastflaske til detailsalg (150 ml). Produktet indeholder organiske overfladeaktive stoffer til vask af og tilførsel af fugt til huden. Cremen påføres huden og skylles af med vand.

Produktets overfladeaktive stoffer er dinatrium cocoamphodiacetat og PEG-100 stearat.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

3401.30 En klar brun gel, med brune korn af fintmalede valnøddeskaller. Produktet foreligger i en plastflaske til detailsalg (250 ml) og indeholder organiske overfladeaktive stoffer til vask og eksfoliering af huden. Gelen påføres huden og skylles af med vand.

Produktets overfladeaktive stoffer er natrium C14-16 olefinsulfonat, natriumlaurethsulfat, cocamidopropylbetain, natriummethyl oleoyl taurate og PEG/PPG-18/18 dimethicon.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

3926.90 Pagaj, der både kan anvendes til kajakker og Stand Up Paddleboards (SUP), bestående af 3 plastdele: to adskillelige pagajblade og et håndtag. Produktet kan anvendes med et enkelt blad for at ro en SUP og kan omdannes til en pagaj med to blade og benyttes til at padle en kajak.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

4202.32 Cover / etui fremstillet af plast og designet til en bestemt mobiltelefon. Coveret er forsynet med en magnet, som låses med en indbygget hall-afbryder i mobiltelefonens forreste del. Mobiltelefonen registrerer, om coveret er åbent eller lukket ved at registrere ændringen af magnetfeltet. Når coveret er lukket, aktiverer mobiltelefonen brugergrænsefladens funktion ved at tilpasse displayområdet i forhold til den gennemsigtige rude på coverets forreste del.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

6402.99 Fodtøj fremstillet af plast, kendt som “sandaler fremstillet af plast”. Dette fodtøj består af ydersål og en overdel af plast, udformet af et enkelt stykke ved sprøjtestøbning.

Fodtøjet dækker ikke hælen og anklen og er forsynet med åbninger i overdelen.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

7020.00 Bruseafskærmning af glas, med indgang i siden, bestående af fire paneler af 4 mm sikkerhedsglas og følgende fastgørelseskomponenter: To rammesektioner af aluminium, to top- og bundskinner, tætningslister, hjul og to små metalhåndtag. Efter montering danner panelerne en bruseafskærmning halvt indrammet af aluminium, med skydedør og med et gulvareal på: 885 mm x 885 mm, højde: 1850 mm.

Modellen foreligger uden et brusekar (bund).

Anvendelse af ATB 1 og 3 b)

 

7020.00 Bruseafskærmning af glas, bestående af tre paneler af 8 mm sikkerhedsglas og følgende fastgørelseskomponenter: To hængsler, et metalhåndtag, en tætningsliste af plast og en støttearm af metal til fastgørelse af den øverste del af døren, to rammesektioner af aluminium og to gulvkonsoller til montering af den fastmonterede afskærmning. Efter monteringen fremstår panelerne som en uindrammet hjørneenhed af glas fastgjort til væggen. Målene er altid følgende: gulvareal: 900 mm x 900 mm, højde: 1850 mm.

Modellen foreligger uden et brusekar (bund).

Anvendelse af ATB 1 og 3 b).

 

8111.00 Mangan-aluminium-briketter, bestående af komprimeret metalpulver og overfladeaktivt stof i form af grå cylindre, tabletter, pudeformede briketter eller andre lignende former (under et betegnet som “briketter”). De består af 75-95 % rent manganpulver, 5-25 % rent aluminiumpulver, op til 1 % overfladeaktivt stof i form af olie af carbonhydrid, og op til 1 % støbepulver, eksempelvis uorganiske aluminiumsalte. Briketterne benyttes til fremstilling af visse aluminiumslegeringer, særligt legeringer hvori mangan udgør hovedbestanddelen. I forbindelse med produktionen af legeringer anbringes briketterne i et kar af smeltet aluminium for at udfælde det mangan, der er bundet til aluminium.

Anvendelse af ATB 1.

 

8112.29 Cylindre af krom- aluminium, bestående af komprimeret metalpulver og overfladeaktivt stof. De består af 75−90 % af 99 % rent krompulver, 10–25 % rent aluminiumpulver, op til 1 % overfladeaktivt stof i form af olie af carbonhydrid, og op til 1 % støbepulver, eksempelvis uorganiske aluminiumsalte, natriumfluoraluminat, kaliumsilicofluorid eller kalium fluorotitanate. Cylindrene benyttes til fremstilling af visse aluminiumslegeringer, hvori krom udgør en legeringsbestanddel. I forbindelse med produktionen af legeringer anbringes cylindrene i et kar af smeltet aluminium for at udfælde det krom, der er bundet til aluminium.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8414.80 Horisontal laminar luftstrøm rensebænk, udstyret med en blæser/motorsystem, kontrolenhed for motorhastighed, åbninger for hurtig tilbagestrømning af returluft, HEPA-forsyningsfilter med aftagelig skærm, vaskbart, genanvendeligt præ-filter og fluorescerende lamper til arbejdspladsen. Åbningerne for hurtig tilbagestrømning af returluft opsamler kontamineret luft for at sikre, at ufiltreret luft ikke kommer ind i arbejdsområdet, og recirkulerer herefter luften gennem HEPA-filteret. Rensebænken er designet til en lang række forskellige industrier og anvendelsesområder, såsom intravenøst tilsætningspræparat, medicinsammensætning, plantecellekultur, præparater, farmaceutiske procedurer, montering af elektronik og begrænset eksperimentel forskning. Den benyttes udelukkende til beskyttelse af produktet og ikke til beskyttelse af operatøren eller miljøet. Den har følgende specifikationer:

- Udvendig bredde: 127,0 cm

- Indvendig bredde: 118,1 cm

- Indvendig højde: 71,4 cm

- Indvendig dybde: 55,9 cm

- Udvendig højde: 162,6 cm

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8438.60 Grøntsagssnitter (H x B x D: 320 x 270 x 505 mm, vægt: 7,5 kg) til industriel tilberedning af næringsmidler, udstyret med en 220 V elektromotor, designet til snitning af grøntsager på forskellige måder (snittet, skiveskåret, revet og strimlet) ved hjælp af udskiftelige blade. Kapaciteten ved snitning af kål er 90 kg pr. time ved hjælp af en snittekniv med to blade.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8438.60 Grøntsagssnitter (H x W x D: 230 x 272 x 380 mm, vægt: 5 kg) til industriel tilberedning af næringsmidler, med en 220 V elektromotor, designet til grov-, normal og finsnitning af grøntsager. Maskinen er kompakt og vejer 5 kg. Denne maskine består af et sæt knive med plader til justering af snitningsgraden og en motor. Dens kapacitet ved snitning af kål er 120-200 kg pr. time (2,0-3,6 kg pr. minut).

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8471.60 Elektronisk tavle, 198,12 cm (78 tommer), bestående af en berøringsfølsom overflade med multi-touch funktionalitet, som kan betjenes ved berøringer fra en pen eller en finger. Tavlen er udstyret med indbyggede højttalere.

Produktet foreligger almindeligvis sammen med to elektroniske penne, softwaredriver til anordningen og en brugervejledning.

Tavlen kan sluttes til en videoprojektor og en automatisk databehandlingsmaskine, trådløst eller via USB eller serielle kabler.

Ved hjælp af videoprojektoren projiceres skærmbilledet fra en automatisk databehandlingsmaskine til overfladen på tavlen, der fungerer som en indgangsenhed for databehandlingsmaskine. Tavlen kan også benyttes som en almindelig tavle med en let-udviskelig overflade, når tavlen ikke er sluttet til en automatisk databehandlingsmaskine.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 5 C) til kapitel 84) og 6.

 

8482.99 Færdig indvendig ring til et konisk rulleleje med flange (indvendig diameter: 54 mm), fremstillet af stål.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 b) til afsnit XVI) og 6.

 

8504.40 Indkapslet isoleret gate bipolær transistor (IGBT) modul, bestående af 6 afbrydere, hvori en IGBT og en Free Wheeling Diode (FWD) er forbundet parallelt, og 3 NTC termistorer (negativ temperaturkoefficient). Modulet benyttes i hybrid-, el- eller brændselscellekøretøjer til at omforme jævnstrøm til vekselstrøm.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 a) til afsnit XVI) og 6.

 

8519.81 Sæt bestående af lydgengiver og bøger, bestående af fire dele sammenpakket i en papkasse med henblik på detailsalg:

- To bøger (en »læsebog« og en »legebog«), som er trykt som papirbøger uden nogen elektroniske elementer.

- Et elektronisk underlag udformet som en bog, fremstillet af plast og designet til at passe til størrelsen og faconen på de medfølgende bøger. Underlaget er forsynet med en indbygget højttaler, en berøringsfølsom elektronisk film, som repræsenterer koordinater, et trykt kredsløb, en holder til lydpakken og et batteri.

- En lydpakke, der er en hukommelsesenhed med en kapacitet på 128 MB. Den indeholder bøgernes audioindhold. Lydpakken skal indsættes i holderen på det elektroniske underlag, der er udformet som en bog; og

- En pen, der anvendes til at pege og angive et specifikt sted i bogen.

Varen er beregnet til at hjælpe børn med at lære at læse.

Anvendelse af ATB 1, 3 b) og 6.

 

8528.52 Farvemonitor med en 27 tommer (68,58 cm) fladskærm. Den kan sluttes direkte til en automatisk databehandlingsmaskine ved hjælp af en VGA eller to HDMI konnektorer. Monitoren er beregnet til brug sammen med en automatisk databehandlingsmaskine og omfatter ikke en kanalvælger, en videotuner eller højttalere.

Specifikationer:

- Billedformat: 16:9

- Pixelafstand: 0,311 mm

- Reponstid: 8 ms (grå-til-grå)

- Lysstyrke: 250 cd/m²

- Billedkontrastforhold: 1000:1 statisk; 5000000:1 dynamisk

- Betragtningsvinkel: 178° horisontal; 178° vertikal

- Video input signal: 1 VGA; 2 HDMI (med HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) support)

- Opløsning: 1920 x 1080

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8528.52 Farvemonitor med 32 tommer (81,28 cm) fladskærm. Den kan sluttes direkte til en automatisk databehandlingsmaskine ved hjælp af to HDMI, tre USB 2.0 eller en Display Port 1.2 konnektor. Monitoren er beregnet til brug sammen med en automatisk databehandlingsmaskine og inkluderer ikke en kanalvælger, en videotuner eller højttalere.

Specifikationer:

- Billedformat: 16:9

- Pixelafstand: 0,276 mm

- Responstid: 7 ms (grå-til-grå)

- Lysstyrke: 300 cd/m²

- Billedkontrastforhold: 3000:1 statisk; 10000000:1 dynamisk

- Betragtningsvinkel: 178° horisontal; 178° vertikal

- Videoindgangssignal: 2 HDMI (understøtter HDCP); DisplayPort 1.2 (understøtter HDCP)

- Tilslutningsmulighed: 3 USB 2.0 (to downstream; en upstream)

- Opløsning: 2560 x 1440 (60Hz)

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8528.52 Farvemonitor med 55 tommer (139,70 cm) fladskærm. Den kan sluttes direkte til en automatisk databehandlingsmaskine ved hjælp af følgende konnektorer: en HDMI, en DVI-D, en VGA, en YPbPr, en USB 2.0, en RJ-45 (Ethernet), et infrarødt (IR) indgangs-/udgangsstik og et audio indgangs-/udgangsstik. Den er beregnet til brug sammen med en automatisk databehandlingsmaskine.

Specifikationer:
- Billedformat: 16:9
- Pixelafstand: 0,63 mm
- Responstid: 9 ms (grå-til-grå)
- Lysstyrke: 350 cd/m²
- Billedkontrastforhold: 1200:1
- Betragtningsvinkel: 178° horisontal; 178° vertikal
- Videoindgangssignal: VGA (D-Sub), DVI-D, HDMI; YPbPr (understøtter HDCP på DVI og HDMI)
- Tilslutningsmulighed: USB 2.0
- Opløsning 1920 x 1200 (60 Hz)

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8541.40 Tyndfilm solcellemodul (måler L x W x H: 1409 x 1009 x 46 mm). Den forreste del af modulet er forsynet med en anodiseret ramme af aluminiumslegering med uhærdet glas med lavt jernindhold og indeholder 630 fotovoltaiske celler. Disse celler er placeret i 14 strenge bestående af 45 serieforbundne fotoelektromotoriske solceller. Strengene er parallelforbundne og har to terminaler for polaritet (+) og (-).

En forbindelsesboks (måler L x W x H: 74 x 74 x 18 mm) er fastgjort bag på modulet. Forbindelsesboksen indeholder en bypass-diode til beskyttelse af cellerne. To forbindelsessolcellekabler (dobbelt isolering med beskyttelse mod UV, vand, temperatur og ozon) en længde på 900 mm og med solcellestik er også forbundet med strengenes terminaler i forbindelsesboksen.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 85) og 6.

 

9503.00 Sæt med plastlegetøj og modellervoks, bestående af tre bøtter med modellervoks i forskellige farver og følgende dele af plast: hoved med ører, elektrisk bor, pincet, tandlægeværktøj, spejl eller rulle til bøjleknapper, tandbørste, tandaftryk.

Anvendelse af ATB  1 og 3 b).

 

9503.00 Sæt med plastlegetøj og modellervoks, bestående af fem bøtter med modellervoks i forskellige farver og følgende dele af plast: fire forme til at skabe firkantede samt cirkel-, stjerne- og hjerteformede kager, en profileret kagerulle og en palet.

Anvendelse af ATB 1 og 3 b).

 

9506.29 Stand Up Paddleboard (SUP) med kerne af MD-ekspansivpolystyren (EPS), forstærkning af træ og glas.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

 

Tariferingsudtalelser fra 62. session

0404.90 Kolostrum fra hornkvæg indsamlet inden for de første 24 timer efter kælvning, i form af en frossen væske, bestående af 18-25 vægtprocent faste bestanddele, 4-5 vægtprocent fedt og 10-15 vægtprocent protein, hvoraf ca. 50 vægtprocent af proteinindholdet er immunoglobuliner (IgG). Produktet foreligger i løs vægt og er ikke forarbejdet eller modificeret inden import.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

3004.90 Hvidt pulver af natriumhydrogenkarbonat (natriumbikarbonat), kemisk formel NaHCO3, pakket i en ampul eller i en plastpose med et indhold på 550-900 g. Dette produkt må kun benyttes sammen med et syrekoncentrat til bikarbonatdialyse i den givne opløsning i overensstemmelse med anvisninger fra den ordinerende læge. Produktets emballage er specielt designet til at blive forbundet direkte til en dialysemaskine med det formål at fjerne urin- og andre affaldsstoffer fra blodet. Hver ampul eller pose benyttes til en enkelt dialyse.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

3824.99 Rå palmeolein – Hvid til gullig, halvfast fraktion med et tyndt øvre lag af rødbrun væske ved 28 °C. Produktet består hovedsagelig af triglycerider, diglycerider, monoglycerider og frie fedtsyrer (11,8-22,6 %). Glyceridprofilen er følgende: triglycerider (81,36 %), diglycerider (13,28 %) og monoglycerider (3,63 %). Med hensyn til de primære frie fedtsyrer er gennemsnitsprofilen følgende: palmitinsyre (40 %), oleinsyre (42 %) og linolsyre (10 %). Produktet svarer til en blanding af raffineret, bleget og desodoriseret (RBD) palmeolie med palmefedtsyredestillat). Det er tiltænkt til at undergå en raffineringsproces for at opnå spiselig RBD palmeolein.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

3923.10 Engangsplastbeholder til kosmetik fremstillet ved sprøjtestøbning og beregnet til flydende farvekosmetik, som er en blanding af olie med pulver. Udvendig beholder: resin af acrylonitril-butadien-styren (ABS). Indvendig beholder: polypropylen (PP). Et spejl er fastgjort på indersiden af låget til den udvendige beholder.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

4202.12 Bærbar dokumentmappe af plast med flere indvendige lommer, en frontlås til lukning (spænde) og et håndtag. Alle udvendige sider er forstærket med sømme.

Den anvendes til at opbevare, organisere, gemme og transportere dokumenter, ark, sagsakter osv. og er beregnet til gentagen brug.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

4202.12 Bærbar dokumentmappe med et enkelt rum og en frontfastgørelsesanordning til lukning (knap og elastikstrop). Alle sider og kanter er sømmet med tekstilstof og de to sider og bunden er færdiggjort med tekstil. De øvrige flader, herunder for- og bagside, er fremstillet af plast.

Den anvendes til at opbevare, gemme og transportere dokumenter, ark, sagsakter osv. og er beregnet til gentagen brug.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

7007.21 Glas til køretøj, med ”Head Up Display” (HUD), bestående af lamineret glas og plast, med mål og en størrelse egnet til brug som forrude i motorkøretøjer. Ved hjælp af en PVB membran (folie bestående overvejende af polyvinylbutyral) fastpresset mellem to plader af glas, fungerer forruden som en skærm, hvorpå udvalgte oplysninger fra køretøjets instrumentpanel kan projiceres og vises foran føreren.

Varen er ikke indrammet.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

7007.21 Glas til køretøj, med varmereflekterende belægning , med mål og en størrelse egnet til brug som forrude i motorkøretøjer. Det består af 9-14 lag af metal og metaloxidfolie med en tykkelse på 50-250 nm, fastklæbet indvendigt på glaspladerne ved hjælp af vakuumforstøvningsteknologi og et mellemliggende lag af polyvinyl butyral (PVB). Metalbelægningen forbedrer glassets kombinerede funktion, dvs. varmeisolering og solregulering.

Varen er ikke indrammet.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8708.29 Glas til køretøj, med opvarmet belægning, med mål og en størrelse egnet til brug som forrude i motorkøretøjer. Det består af lamineret glas med flere mellemliggende lag af metalfolie med en tykkelse på 50-250 nm, der er forbundet med elektriske konnektorer. Ved tilslutning til køretøjets strømforsyningssystem fungerer folien som et varmelegeme og opvarmer glassets overflade, så is og sne fjernes.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8708.29 Glas til køretøj, med trykt varmefolie, med mål og en størrelse, som gør det egnet til brug som forrude i motorkøretøjer. Funktionen som varmelegeme opnås ved påføring af et serigrafisk tryk for at fastgøre sølvpasta til glasset ved hjælp af det varmeloop, som skabes ved sintrering ved høj temperatur. Den elektriske konnektor er loddet fast til sølvpastaen. Den er herefter sluttet til køretøjets strømforsyningssystem. Når strømmen tilsluttes, opvarmes glassets overflade, så is og sne fjernes.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8451.30 Elektrisk dampstrygejern og halvautomatisk dampgenerator, tilsluttet ved hjælp af en slange og en ledning. Dampgeneratoren består af en kedel af rustfrit stål, vandforsyningspumpe med automatisk kontrol af vandniveau, udvendig kontrol af vandniveau, sikkerhedsventil, dobbelt termostat og termosikring, manometer for damptryk, afløbshane til vand og 11 liter vandtank.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 4 til afsnit XVI) og 6.

 

8479.89 Udstyr til ”Tape Aautomated bonding” (TAB Bonder) anvendes til fremstilling af LCD-moduler, hovedfunktionen og anvendelsen er elektrisk og fysisk forbindelse og fastgørelse til LCD-glassubstrat og fleksible trykte kredsløb (FPC) i et integreret kredsløb (IC) med drev ved hjælp af anisotropisk ledende folie (ACF). Under bondingen placeres det ledende kabel på FPC og markørkoordinaten præcist på LCD-glassubstratet (positionsnøjagtighed op til 20 μm). Efter placeringen lamineres FPC og LCD-glassubstratet ved at fremme, at den anisotropiske ledende folie (ACF) bringes i fast form under varme og tryk.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 4 til afsnit XVI) og 6.

 

8512.90 Blade til vindspejlvisker, fremstillet af syntetgummi eller naturgummi, metalkroge og formonterede universal-adaptere.

De benyttes i elektriske vindspejlviskere til motorkøretøjer.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 b) til afsnit XVI) og 6.

 

8517.12 Flerfunktionsapparat betegnet “smartphone”. Det har følgende tekniske specifikationer: kapacitet på 32-128 GB; længde 138,3 mm, 143 gram, HD widescreen display (1334 x 750 pixelopløsningsevne ved 326 ppi) med touchskærm, 12 megapixel kamera. Produktet udfører flere forskellige funktioner, såsom ind- og udgående opkald, afsendelse og modtagelse af emails og tekstmeddelelser, brug af sociale netværk, databehandling, internetbrug, kamera (stillbilleder og video), GPS, musikafspilning og elektroniske spil.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 3 til afsnit XVI) og 6.

 

9027.80 Fuldautomatisk diagnosesystem baseret på polymerase kædereaktion (PCR) i realtid. Det fuldt integrerede system giver kliniske laboratorier mulighed for at udføre mange forskellige former for anvendelse, herunder onkologi, infektionssygdomme og genetisk test. Forarbejdningstrinnene består af (i) likvefaktion, (ii) cellelysis, (iii) DNA/RNA-ekstraktion samt (iv) dataanalyse og -indberetning.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

9027.80 Kvantitativ automatisk hæmatologi analysator og tæller for leukocytdifferentiale til in vitro-diagnose(IVD) på kliniske laboratorier. Apparatet anvender følgende touafhængige målemetoder:

- Impedansmetoden til fastlæggelse af oplysninger om WBC (hvide blodlegemer eller leukocyt), RBC (røde blodlegemer eller erytrocyt) og PLT (blodplader); og

- Den kolorimetriske metode til fastlæggelse af HGB (hæmoglobinkoncentration).

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

9403.20 Stålkabinetter, med en låge på forsiden, fremstår tomme (mål: højde 250-1800 mm; bredde 250-1000 mm; dybde 150-300 mm). Kabinetterne er designet til ophængning på en væg eller til fastmontering på et fladt underlag. De er udstyret med en speciallås, metalplade til fastgørelse af elektriske apparater, låg til I/O ledere, tilslutning til jordforbindelse, pakninger osv.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 94) og 6.

 

9403.20 Kabinetter af rustfrit stål, med en låge på forsiden og antikorrosionsbehandling, fremstår tomme (mål: højde 250-1200 mm; bredde 250-800 mm; dybde 150-300 mm). Kabinetterne er designet til ophængning på en væg eller til lodret montering på et fladt underlag og er udstyret med en speciallås, metalplade til fastgørelse af elektriske apparater, låg til I/O ledere, udgang/tilslutning til jordforbindelse, pakninger osv.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 94) og 6.

 

9403.70 Plastkabinet, med en låge på forsiden, fremstår tomt (dimensioner (H x W x D): 200 mm x 300 mm x 130 mm). Kabinettet er designet til ophængning på en væg eller til lodret montering på et fladt underlag. Det er beregnet til udvidelse eller fordeling af kabelledninger og kan også anvendes som en målerboks. Det er modstandsdygtigt over for kemiske stoffer, varme og ultraviolette stråler (UV).

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 94) og 6.

 

9403.70 Plastkabinet, med en gennemsigtig låge på forsiden, fremstår tomt (dimensioner (højde x bredde x dybde): 500 mm x 700 mm x 250 mm). Kabinettet er designet til ophængning på en væg, eller til lodret montering på et fladt underlag. Det er beregnet til udvidelse eller fordeling af kabelledninger og kan også anvendes som en målerboks. Det er modstandsdygtigt over for kemiske stoffer, varme og ultraviolette stråler (UV).

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 94) og 6.