Dato for udgivelse
31 Jan 2018 09:47
Gyldig til
19. februar 2018
Til
virksomheder beskæftiget med registreringsafgift af motorkøretøjer
Sagsnummer
17-1391989
Ved spørgsmål, kontakt
72 22 18 18
Resumé

Yderligere status på implentering af Bilpakken (L4).


Den sidste test før implementering af en række ændringer i Motorregistret som følge af Bilpakken, viste desværre graverende beregningsfejl ved genberegning af afgiften for leasingbiler. Vi har derfor beklageligvis været nødsaget til at holde disse ændringer ude af releasen den 30. januar 2018, jf. nyhedsbrevet af 23. januar 2018.

Der er tale om udskydelse af følgende ændringer:

  • Genberegning af afgiften for leasingkøretøjer.
  • Automatisk indsættelse af klausul 410 Udlejningskøretøj mv. – for leasingbiler og køretøjer med tilladelsen "udlejning uden fører" (som ikke er valutaudlejningskøretøjer), der er indregistreret i perioden 3. oktober til 16. november 2017.
  • De særlige beregningsregler for brændstoføkonomi for veteranbiler.

Vores It-leverandør arbejder på højtryk for at udbedre fejlene. Der kan dog pt desværre ikke siges noget om, hvornår de omhandlede ændringer kan forventes implementeret i Motorregistret.

Det forventes dog, at det kan ske i uge 6 eller 7.

Ændringen om at den oprindelige nyværdi ikke længere kan anses som en maksimumværdi for en brugt bil (§ 10, stk. 2), er implementeret ved releasen den 30. januar 2018.

Udsættelse af fristen for genberegninger

Som følge af de nævnte beregningsfejl udsættes fristen for at foretage genberegninger inden for 4 måneders perioden. Der bedes derfor set bort fra evt. modtagne rykkerbreve om genberegning.

Der udsendes orientering, så snart genberegningerne kan ske.