Dato for udgivelse
05 Dec 2017 07:56
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
17-1907088
Ved spørgsmål, kontakt
SKATs Kundecenter
Resumé

Tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS vedtaget på HS Komitéens 59. session i marts 2017.


EU har godkendt de tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS, der blev vedtaget i marts 2017 på 59. session i Komiteen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C 372 af 1. november 2017.

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Ændringerne til FBHS medtages i den efterfølgende rettelse.

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophørte med at være gyldig fra den 1. november 2017, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

 

Venlig hilsen

 

Tariferingscentret

 

 

Bilag

 

1209.91               

Frø til udsæd, udtaget fra frugten af slægten Capsicum, renset og behandlet med svampebekæmpelsesmidlet Thiram.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

1602.50             

Tilberedt sammenkogt ret (chili), bestående af 70 % oksekød, 7 % peberfrugt, 7 % løg, 5,3 % rapsolie, 3,5 % sukker, 3,2 % krydderier, 2,1 % vegetabilsk stivelse, 0,7 % mørk chokolade, 0,5 % salt, 0,3 % kakao og 0,4 % andre ingredienser. Varen er frosset og er pakket til detailsalg i en plastpose.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 16) og 6.

 

1704.90

Hoste- og halstabletter, bestående hovedsageligt af sukker (43,5 %), lakridsekstrakt (13,5 %), andre fødevareingredienser fx stivelse og cellulose (17,6 %), mineraler fx calcium karbonat og talkum (10,4 %) og smagsstoffer (fx mentol, pebermynteolie, eukalyptus olie, kreosot og capsicum).

Varen er pakket til detailsalg.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

1806.90             

Chokoladevarer (mælkechokolade i sukkerskal), pakket i to poser, hver med nettovægt på 45 g, foreliggende i plastbeholdere som en sammensat vare til detailsalg. Beholderen har et låg med en genanvendelig plastdispenser. Dispenseren, der er formet som en af sukkervarerfabrikantens figurer, er fyldt med chokoladevarer, som udleveres, når figurens hånd presses.

Anvendelse af ATB 1, 3 b) og 6.

Se også HSC tariferingsudtalelser i 1806 90 og 9503 00.

 

1806.90               

Chokoladevarer, bestående af jordnødder (23 %) dækket af mælkechokolade (48 %) og overtrukket med sukker, foreliggende i papæske med nettoindhold på 140 g. Plastlåget er påført en legetøjsfigur fra sukkervarerfabrikanten med en fjedre. Legetøjet kan fjernes fra fjederen.

Anvendelse af ATB 1, 5 b) og 6.

Se også HSC tariferingsudtalelser i 1806 90 og 9503 00

 

2106.90               

Sort morbærblade, skåret i små stykker, fremstillet ved dampning, fermentering med svampe, tørret og ristet. Bladstukkerne er pakket i små poser (teposer), indeholdende 2 gram. Varen er tiltænkt indtaget som en drikkevare efter at have trukket i varmt vand. 

Anvendelse af ATB 1 og 6

 

2106.90               

Sort morbærblade, skåret i små stykker, fremstillet ved dampning, fermentering med svampe, tørret og ristet. Bladstykkerne foreligger i 30 kg beholdere fremstillet af vævet stof. Varen er tiltænkt indtaget som en drikkevarer efter at have trukket af varmt vand. 

Anvendelse af ATB 1 og 6

 

3207.10

Keramisk blæk for ink jet apparater, bestående af suspension af 25-50 vægtprocent af uorganisk pigmenter (fx kobolt aluminat, zink jern kromit, nikkel-titanium antimom) i organisk opløsning (40-70 vægtprocent). Varen anvendes i den keramiske industri ved digital anvendelse af ink jet apparater til at fremstille farvet eller uigennemsigtig overflade i forbindelse med den keramiske brænding.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

5407.20             

Rundvævet stof, fremstillet af plaststrimler med en brede ikke overstigende 5 mm. Stoffet foreligger fladt i ruller med en længde på 1500 m og brede på 70 cm. Der er ikke nogen syning på kanten, stoffet er heller ikke limet eller hæftet på nogen måde, og det anvendes til fremstilling af poser/sække for emballering af forskellige produkter.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

6109.10               

Strikket kortærmet T-shirt til kvinder, fremstillet af 80 % bomuld, 14 % viskose og 6 % elastan. Den er designet til at dække overkroppen og dækker ned til lige over taljen.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

6110.30                

Strikket, langærmede pullover til kvinder, fremstillet af 100 % polyester. Den er designet til at dække overkroppen og dækker ned til lige over taljen.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8418.69               

Udendørsskab med kølefunktion, beregnet til indføring af elektriske og elektroniske apparater som ensrettere, batterier og telekommunikationsudstyr. Skabet er lavet af isoleret stål og designet til at blive installeret direkte udendørs på jorden. Den interne struktur har dobbeltrum: 1) et rum til batterier der består af fire batteristativer; og 2) et rum til udstyr der giver mulighed for "rack" -enheder. Det er udstyret med et 2000 W DC-klimaanlæg uden en luftfugtighedskontrolfunktion foran på døren og en DC nødventilator på kabinettet.

Anvendelse af ATB 1, 3 b) og 6.

 

8479.89 

Fladbundet siloer, fremstillet af galvaniseret stål, der anvendes til kornopbevaring, de spænder fra 4,51 til 31,60 m i diameter med en lagerkapacitet fra 50 til 15.000 tons, indeholdende et indendørs temperaturstyringssystem, som hjælper med at identificere varme områder og insekt aktivitet. De er udstyret med en bundfejer, der roterer 360 ° omkring sin egen akse for at løsne restkorn i bunden af siloerne. Radiale og aksiale ventilatorer anvendes til luftning af lagret materiale.

Anvendelse af ATB 1 og 6

 

8479.89

Siloer med konisk bund, fremstillet af galvaniseret stål, de anvendes til kornopbevaring, produceret med en vinkel på bunden på 45 til 65 grader, de indeholder et indendørs temperaturstyringssystem, der hjælper med at identificere de varme områder og insektaktiviteten. Radiale og aksiale ventilatorer anvendes til luftning af lagret materiale

Anvendelse af ATB 1 og 6

 

8482.40             

Nålekrans, fremstillet af jern, bestående af nålevalser (diameter: 2,5 mm, længde: 11,6 mm) og et bur (diameter:21 mm, bredde: 14 mm). Produktet er designet til at blive indbygget i en aksel som den indre løb og samles med et gear som den ydre løbebane. Produktet er beregnet til at gearet nemt kan roterer og for at mindske friktionen. Den bruges til et motorkøretøj med automatisk transmission.

Anvendelse af ATB 1 og 6 (underpositionsbestemmelse 4 til kapitel 84).

 

8482.40               

Nålelejer, fremstillet af jern, bestående af nåleruller (diameter: 2,5 mm, længde: 20,8 mm) i delte kranse (diameter: 26 mm, bredde: 40 mm). Produktet er designet til at blive indbygget i en aksel som den indre løb og samles med et gear som den ydre løbebane. Produktet er beregnet til at få en drivaksel til nemt at rotere og for at mindske friktionen. Nålelejer med delte kranse bur kan monteres lettere end en nålekrans. Den bruges til et motorkøretøj til manuel transmission.

Anvendelse af ATB 1 og 6 (underpositionsbestemmelse 4 til kapitel 84).

 

8543.70

"Hall element enhed" med fire terminaler, der består af et ferrit substrat med et lag af indium antimonid (InSb) og en ferrit kerne i rollen som et magnetisk kredsløb, monteret på en ledningsramme og ledning forbundet til et ydre elektronisk kredsløb. Enheden registrerer magnetisme og producerer en elektrisk strøm ved "Hall effect" og bruges til små præcise motorer af vaskemaskiner, køleskabe, klimaanlæg mv.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8609.00

Rørcontainer, bestående af et antal cylindre anvendt til transport af komprimeret naturgas (CNG). Hver cylinder er udstyret med en separat ventil og måler til udledning og påfyldning af gas. Cylindrene er ikke svejset sammen eller permanent samlet, men indesluttet i en ydre metalramme af samme dimension som en regelmæssig 6 eller 12 meter (20 eller 40 fod) container. Produktet er også udstyret med huller på rammen, som gør det muligt at fastgøre den på en trailere eller andre transportformer.

Anvendelse af ATB 1

 

8711.60 

Tohjulet, selvbalancerende, elektrisk drevne transportanordning, designet til at transportere en enkelt person, til brug inden for lavhastighedstogsområder som fortove, stier og cykelbaner. Den maksimale hastighed er 10 km / t, og den maksimale afstand pr. opladning er 15-20 km.

Gennem de indbyggede gyroskop- og accelerationssensorer bruger anordningen det dynamiske balanceprincip til at styre fremad, bagud, dreje og stoppe. Det styres af ændringer i operatørens kropsstilling.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

8907.90

Flydende struktur bestående af seks plastik kuber der er forbundet. Strukturen giver flotation på 408 kg (68 kg x 6) og en flydende overflade over vandet 1,0 m (bredde) x 1,5 m (længde). Hver kube er lavet af højdensitetspolyethylen (HDPE) (længde 48 cm, bredde 48 cm, højde 36 cm og vægt 5,2 kg) og er fyldt med udvidet polystyren. Kuberne er udstyret med trykregulering og fugtkontrolventiler og er udstyret med anordninger til at lette sammenkædning af dem.

En struktur af seks plastik kuber er en ret betydelig flydende struktur, men vil typisk blive brugt sammen med andre til at danne større flydende strukturer, såsom flydende dokker, flydende gangbroer, flydende arbejdsplatforme, lystbådehavne mv.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

Se også HSC tariferingsudtalelse under 8907 90

 

8907.90

Flydende struktur bestående af 134 strukturer, hver struktur bestående af seks plastik kuber af højdensitetspolyethylen (HDPE) og fyldt med udvidet polystyren. Strukturerne samles for at danne større forudbestemte flydende strukturer som flydende dokker, flydende gangbroer, flydende arbejdsplatforme.

Anvendelse af ATB 1, 2 a) og 6.

Se også HSC tariferingsudtalelse under 8907 90

 

9021.10

Skrue designet til brug inden for traumakirurgi, fremstillet af ekstra hård, farvebelagt titaniumlegering med en længde på ca. 12 mm. Den har gevind i hele skaftets længde med en konstant yderdiameter på 3 mm og et hoved. Skaftet har en asymmetrisk tråd. Hovedet har også gevind, så det kan låses ind i en kompressionsplade i fikseringssystemer med forsænket kontaktflade. Produktet svarer til ISO / TC 150 standarder for implantatskruer. Den foreligger i en steriliseret pakning. Produktet er mærket med et nummer og dermed sporbart gennem produktion, distribution og brug.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

9021.10 

Skrue designet til brug inden for traumakirurgi som en del af et system til efterfølgende stabilisering af rygsøjlen, fremstillet af ekstrahård titaniumlegering, med en længde på 20 til 45 mm. Den har gevind i hele skaftets længde med en konstant yderdiameter på 4 mm og et dobbelt kernegevind og en overgangszone til ændringen af kernediameteren, den har selvskærende profil og en stump, gevindskåren spids. Varen har et polyaksialt (bevægeligt) U-formet hoved med et indvendigt gevind, der giver mulighed for en vinkling på 25° omkring aksen med henblik på en justering. Varen har en specialudformet, sadelformet låseskrue til fastspænding af en stang (foreligger særskilt) i hovedet. Produktet svarer til ISO / TC 150 standarder for implantatskruer. Produktet er mærket med et nummer og dermed sporbart gennem produktion, distribution og brug.

 Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

9401.90 

Betræk til sæder til motorkøretøjer bestående af flere samlet stykker fremstillet af læder, tekstilstof eller plastmaterialer. Disse betræk er udstyret med flere elementer og udskæringer til fastgørelse og tilpasning til sæderne. De tjener som permanent betræk af sæderne til bestemte motorkøretøjer. Efter samlingen af sæderne kan betrækkene ikke fjernes uden at adskille sæderne.

 Anvendelse af ATB 1 og 6.

 

9403.60

Staffeli med tre ben, to foran og en bagtil, designet til at blive placeret på gulvet. Med billedholderen udvidet har staffeliet en maksimal højde på 2,28 m (minimum højde er 1,67 m) og kan holde artikler som malerier eller tavler op til 1,27 m høje.

 Anvendelse af ATB 1 (Bestemmelse 2 til kapitel 94) og 6.

 

9503.00

Legetøjsventilator i form af et af figurerne af sukkervarerfabrikanten vedhæftet til en cylindrisk beholder med en poset chokolade konfekt med en nettovægt på 20 g, pakket i sæt til detailsalg. Blæseren betjenes af en elektrisk motor, der drives af et AA-batteri (medfølger) og sidder oven på beholderen.

Anvendelse af ATB 1 (Bestemmelse 4 til kapitel 95).

Se også HSC tariferingsudtalelser 1806.90

 

9504.50

Virtual reality set til en videospilkonsol, foreliggende i en boks til detailsalg, der består af en hovedmonteret skærm (virtual reality headset), en behandlingsenhed, en stereohovedtelefon med øretelefoner, tilslutningskabler (HDMI, USB og virtuelt headset), en vekselstrømsadapter og en strømledning.

Virtual reality sættets hovedtelefon, der ligner beskyttelsesbriller, omfatter sensorer, video-displaymodul (det kan vise to billeder ved siden af hinanden) og to forstørrelseslinser, der giver brugeren mulighed for at se en stereoskopisk visning af skærmen på videodisplaymodulet. Processorenheden er designet til at synkronisere virtual reality hovedtelefonen og videospilkonsollen (det leverer videosignalet fra konsollen til headsettet og det detekterede signal fra headsettet til konsollen).

Anvendelse af ATB 1, (Bestemmelse 3 til kapitel 95), 3 b) og 6.