Dato for udgivelse
18 Sep 2017 11:00
Til
Virksomheder og medarbejdere beskæftiget med Told
Sagsnummer
17-1584350
Ved spørgsmål, kontakt
72 22 18 18
Resumé

EU har offentliggjort, at den midlertidige EU-Canada aftale - CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), træder i kraft den 21.september 2017.


EU har offentliggjort, at den midlertidige EU-Canada aftale - CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), træder i kraft den 21.september 2017. Du kan se offentliggørelsen her. Det betyder, at den midlertidig aftale CETA kan anvendes fra den 21. september 2017.

I EU-Canada aftalen (CETA) fra side 465 fremgår Protokol om oprindelsesregler og oprindelsesprocedurer.

Du kan læse mere om aftalen i denne vejledning fra EU Kommissionen og tidligere udsendte nyhedsbreve.

For at kunne eksportere varer med toldpræference skal varerne have EU oprindelse iht. til reglerne i aftalen. Hvis betingelserne herfor er opfyldt, kan eksportøren i EU udfærdige oprindelseserklæringer, men det kræver eksportøren har et REX nummer. Derfor er det vigtigt, at få søgt om tilladelse til at kunne udstede oprindelseserklæringer til brug for eksport af varer med oprindelse i EU til Canada. For at kunne benytte CETA aftalen skal eksportøren således indsende en ansøgning til toldmyndighederne inden aftalen træder midlertidig i kraft den 21. september 2017.

Hvis I er godkendte eksportører kan I bruge jeres godkendte eksportørnummer ved eksport til Canada indtil I får et REX nummer, men kun frem til 31.12.2017. I skal dog indsende en ansøgning allerede nu, så I kan blive REX registreret hurtigst muligt, når aftalen træder i kraft.