Der er forskel på, hvad du skal gøre, hvis du mister den ene eller begge nummerplader.

Log på Motorregistret

Er dine nummerplader tabt, ødelagt eller inddraget af politiet, men ikke afmeldt, skal du afmelde pladerne ved at erklære dem bortkomne i Motorregistret.

Er de stjålet, skal du først melde nummerpladerne stjålet hos politiet, hvorefter du kan erklære nummerpladerne bortkomne i Motorregistret.

 1. Log på TastSelv med NemID.
 2. Vælg Motor og Motorregistret.
 3. Vælg Plader og Erklær nummerplader bortkommet.
 4. Følg anvisningen på skærmen.
 5. Nummerpladerne bliver afmeldt.
 6. Du kan nu købe nye nummerplader hos en nummerpladeoperatør eller i en af vores motorekspeditioner.

Det er kun køretøjets primære ejer, der kan erklære nummerpladerne for bortkomne.

Du kan ikke erklære i Motorregistret

Har du ikke NemID, eller er du på anden måde forhindret i at bruge Motorregistret, kan du sende en erklæring til os i Motorstyrelsen.

Du skal melde nummerpladerne stjålet hos politiet. Derefter skal køretøjets primære ejer afmelde nummerpladerne ved at sende en erklæring til os.

 1. Udfyld Erklæring om bortkomne nummerplader (Blanket 21.064).
 2. Log på TastSelv Borger.
 3. Vælg Kontakt og så Skriv til os.
 4. Vælg Bil og motor, så Registrering/nummerplader og derefter Stjålne og bortkomne nummerplader.
 5. Vedhæft blanketten og tryk Send.

Vi afmelder dine nummerplader inden for fem dage. Vil du have afmeldt køretøjet med det samme, kan du ringe på 72 22 15 15, når du har sendt din mail.

I Motorregistret under Administration - Vis borger/virksomhedsoplysninger - historiske køretøjer kan du se, når nummerpladerne er afmeldt.

Hvis du har mistet eller fået beskadiget én nummerplade ud af et sæt, kan du enten bestille en erstatningsnummerplade eller afmelde køretøjet.

Der findes to typer erstatningsnummerplader:

 • Erstatningsplade: Du bestiller en erstatningsplade, hvis din ene nummerplade er stjålet eller tabt. Du kan vælge, om du vil hente pladen i et af vores motorekspeditioner, eller om du vil have den tilsendt for 38 kr. i fragtgebyr.
 • Ombytter: Du bestiller en ombytter, hvis din ene nummerplade er beskadiget. Du skal afhente nummerpladen i en af vores motorekspeditioner, da den beskadigede nummerplade skal afleveres til os i Motorstyrelsen, inden vi udleverer den nye nummerplade.

Både en erstatningsplade og en ombytter koster 590 kr. Leveringstiden er ca. 4 uger for begge pladetyper.

Bestil en erstatningsnummerplade

Du bestiller erstatningsnummerpladen i Motorregistret eller i en af vores motorekspeditioner. Hvis du har historiske nummerplader, skal du dog bestille din erstatningsnummerplade i en af vores motorekspeditioner.

Vær opmærksom på, at hvis det er 2. gang, du har mistet en nummerplade inden for en periode på 2 år, skal du i stedet afmelde nummerpladerne og købe et nyt sæt.

Sådan gør du:

 1. Log på TastSelv med NemID og vælg Motor - Motorregistret.
 2. Vælg Plader, Bestil specialplader og Bestil erstatningsnummerplade.
 3. Angiv kontroltal eller kodedel 1 og 2 , som står på din registreringsattest.
 4. Gennemfør bestillingen. Du kan ikke fortryde eller annullere bestillingen efter betaling, da erstatningsnummerpladen bliver specialfremstillet.
 5. Den primære ejer kan følge status på bestillingen under Vis status på pladebestillinger. Status vil blive ændret, når din nummerplade er afsendt, og derfra kan der gå op til 10 hverdage, før du modtager nummerpladen.

Find kontroltal og kodedel 1 og 2 på registreringsattesten

Afmeld køretøjet

Ønsker du at afmelde køretøjet, skal du udfylde blanket 21.064 og indsende den sammen med nummerpladen til en af vores motorekspeditioner.

Er nummerpladerne stjålet, skal du først melde nummerpladerne stjålet hos politiet. Derefter har du to muligheder:

 1. Erklær nummerpladerne bortkomne i Motorregistret og køb nye nummerplader hos en nummerpladeoperatør. Er køretøjet mere end fem år gammelt, skal det muligvis synes og godkendes først. Du skal købe prøvemærker for at kunne køre til syn uden nummerplader.
  Læs om registreringssyn (fstyr.dk)
 2. Mød op i en af vores motorekspeditioner for at afmelde nummerpladerne og købe nye. Det skal ske ved samme ekspedition for at undgå, at du skal have synet dit køretøj.

Bilens primære bruger får nummerpladen i løbet af cirka fire uger. Kvitteringen fra Motorregistret er din tilladelse til at køre med én nummerplade, og du skal have den med i bilen, når du kører. Den nummerplade, du stadig har, skal sidde bag på bilen.

I særlige tilfælde kan vi vælge at tilbagebetale pengene for din erstatningsplade. Følgende betingelser skal være opfyldt:

 • Der er ikke gået mere end syv arbejdsdage fra, at nummerpladen er leveret, til du kontakter os.
 • Den nye erstatningsplade er ikke udleveret / pakket ud af emballagen
 • Vi skal have pladen enten leveret, afleveret eller tilsendt (returfragt refunderes ikke)

Hvis pladen er leveret til en motorekspedition

Har du bestilt erstatningsnummerpladen til levering i en motorekspedition, skal du skrive til os via TastSelv. Skriv, at du har fået en hittegodsplade, og at du gerne vil have pengene retur.

 1. Log på TastSelv Borger.
 2. Vælg Kontakt og så Skriv til os.
 3. Vælg Bil og motor, så Registrering /nummerplader og derefter Nummerplader og ejerskifte.

Hvis du ikke har adgang til TastSelv, kan du ringe til os på 72 22 15 15.

Hvis pladen er leveret hjem til dig

Har du bestilt pladen med forsendelse hjem til dig, skal du aflevere erstatningsnummerpladen i en motorekspedition, enten personligt eller med post.

Sender du den med post, skal du lægge en seddel i, hvor du skriver, at du har fået en hittegodsplade, og at du gerne vil have pengene retur.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning