Dato for udgivelse
24 Jun 2009 10:13
SKM-nummer
SKM2009.384.DEP
Myndighed
Skatteministeriet
Sagsnummer
2009-611-0044
Dokument type
Meddelelse
Overordnede emner
Skat
Overemner-emner
Udenlandsk indkomst + Personlig indkomst + Selskabsbeskatning
Land
Frankrig
Emneord
Skibsfart, dobbeltbeskatning, Danmark, Frankrig, noteveksling
Resumé
Danmark indrømmer fritagelse af franske skibsfartsforetagender for beskatning af indtægter i Danmark ved skibsfart, ligesom Frankrig indrømmer fritagelse af danske skibsfartsforetagender for beskatning af indtægter i Frankrig ved skibsfart.
Reference(r)
-
Henvisning
-

Ved noteveksling af 28. februar 1930 mellem Danmark og Frankrig blev det aftalt, at Danmark indrømmer fritagelse af franske skibsfartsforetagender for beskatning af indtægter i Danmark ved skibsfart, ligesom Frankrig indrømmer fritagelse af danske skibsfartsforetagender for beskatning af indtægter i Frankrig ved skibsfart.   

Efter artikel 6 i den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst af 8. februar 1957, fandt denne noteveksling ikke anvendelse, med hensyn til beskatning af fortjeneste ved skibsfart, så længe overenskomsten var gældende.

Efter opsigelsen af dobbeltbeskatningsoverenskomsten anvendes notevekslingen af 28. februar 1930 således igen med virkning fra og med 1. januar 2009.

I den danske tekst af notevekslingen af 28. februar 1930 anvendes udtrykket "skibsfart", hvor der i den franske tekst anvendes udtrykket "navigation".

De danske og franske myndigheder er ved brevveksling af 1. og 2. april 2009 blevet enige om, at begge lande fortolker notevekslingen af 8. februar 1930 som gældende for såvel skibsfart (navigation maritime) som luftfart (navigation aérienne).