Du ved sikkert, at der er regler for, hvor mange cigaretter og hvor meget spiritus du må have med uden at betale told og afgifter. Men ved du også, at der er regler for, hvor mange andre varer du må have med, når du ankommer fra et land uden for EU?

Tøj, smykker og elektronisk udstyr

Du må tage varer som fx tøj, smykker, elektronisk udstyr, tæpper og golfudstyr til privat brug med tilbage til Danmark. Men den samlede værdi af varerne må højst være 3.250 kr., hvis du kommer med fly eller skib fra et land uden for EU. Hvis du har rejst med bil, bus eller tog fra et land uden for EU, må du have varer med til Danmark for 2.250 kr.

Har varerne en højere værdi, skal du henvende dig til SKAT og betale told og afgifter af varerne.

Hvis én af varerne koster mere end 3.250 kr. eller 2.250 kr.

Koster én af dine varer mere end 3.250 kr. eller 2.250 kr., skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. Det gælder også for varer, som består af flere dele, der hører sammen, fungerer sammen og normalt sælges sammen.

Du kan ikke undgå at betale told og afgifter ved at tage varen med ad flere omgange eller ved at lade flere personer tage forskellige dele af varen med til Danmark.

Hvis du har haft varerne med hjemmefra

Hvis du havde varerne med, da du rejste fra Danmark, kan du tage dem med ind i Danmark igen uden at betale told og afgifter. Men husk, at du kan blive bedt om at dokumentere, at du har købt tingene i Danmark eller har haft dem med fra Danmark eller et andet EU-land. Som dokumentation kan du bruge kvitteringer og fakturaer.

skat.dk er Skatteforvaltningens digitale indgang til selvbetjening og vejledning om skatter og afgifter