Dato for udgivelse
25 May 2011 09:33
Resumé

SKAT og Midt- og Vestsjællands Politi brugte en eftermiddag på at kontrollere biler på udenlandske nummerplader i et industrikvarter i Ringsteds omegn. Fire biler blev beslaglagt.


En større dansk virksomhed i Ringstedområdet beskæftiger mange udenlandske medarbejdere. Sammen med SKAT har virksomheden gennem de sidste år gjort sig store anstrengelser for at hjælp deres udenlandske medarbejdere med at forstå og følge de danske skatteregler. Bl.a. har virksomheden for nyligt lagt informationspjecer om registreringsafgifter i kuverten med lønsedler.

Tirsdag den 24. maj mødte skattemedarbejdere fra hele Sjælland talstærkt op for sammen med politiet at kontrollere, om de udenlandske medarbejdere nu også har forstået budskabet: Når du bor og arbejder i Danmark, skal du betale dansk registreringsafgift.

Visning af billede: En beslaglagt bil køres på lagerVisning af billede: Myndighedssamarbejde

- Vi var så mange, at vi kunne dele os op i tre hold, fordelt rundt i området omkring virksomheden. Politiet stoppede alle biler på udenlandske nummerplader, og derefter overtog SKAT interviewet med føreren af bilen, fortæller tovholder Christina Harlou.

Reglerne er klare nok. Når man bor og arbejder i Danmark, skal bilen inden 14 dage efter ankomst registreres om til danske nummerplader. Hvis man er på et midlertidigt ophold og har ladet familien tilbage i hjemlandet, kan man søge om en køretilladelse til at køre på udenlandske nummerplader.

SKAT har gennem de sidste års tid holdt øje med trafikken i området, og har set mange store, dyre biler på udenlandske nummerplader køre til og fra virksomheden. Det er blevet til ca. 1.000 observationer fordelt på ca. 250 biler på udenlandske plader.

-Selvfølgelig er der flere som hævder, at de lige er kommet til Danmark, men vi har jo vores observationer og kan hurtigt modbevise sådanne påstande. Desuden har vi adgang til vores it-systemer fra vores biler, så vi med det samme kan tjekke om de fx har en køretilladelse, siger Christina Harlou og fortsætter:

- Men vi er jo ikke de eneste med IT-udstyret i orden, for SMS-erne fløj vist gennem luften med advarsler om at politiet og SKAT lå på lur, for der blev hurtigt stille i gaden. Jeg hørte fra en kontakt i virksomheden, at ejerne af de udenlandske køretøjer sad i kantinen og ventede på at vi forsvandt.

Da SKAT og politiet trak sig tilbage gik der kun 5 minutter før de udenlandske biler igen forlod parkeringspladserne på vej hjem fra arbejde. Politiet og SKAT var hurtigt på plads igen, så det blev til flere samtaler og kontroller.

- Mange af vores gæster fra udlandet har styr på reglerne og betaler hvad de skal. I dette tilfælde har virksomheden gjort et fint stykke arbejde med at informere og vejlede deres ansatte om de danske skatteregler. Men der er et stykke vej endnu førend alle har forstået og efterlever reglerne, afslutter Christina Harlou.

63 biler blev stoppet, og fire biler blev beslaglagt. Yderligere fire biler vil blive beslaglagt, hvis politiet stopper dem.

Derudover fik en fører en kraftig opsang, da han havde bilen fuld af øl, vin og spiritus uden at have betalt afgift. Mængden af drikkevarerne var så stor at det var lige på grænsen til hvad der er lovligt.

Yderligere oplysninger: 
Specialkonsulent Christina Halou tlf. 72 38 87 31 eller SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00
Borgere, virksomheder og rådgivere: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18