Dato for udgivelse
07 Mar 2011 09:04
Resumé

I løbet af weekenden, hvor skat.dk åbnede for de nye årsopgørelser, lagde 2,3 millioner borgere vejen forbi for at se de nye tal.  


Der var trafik på skat.dk både lørdag og søndag, hvor mange loggede på få at se, om de havde fået penge tilbage i skat eller skulle have penge op af lommen. SKAT opfordrer til, at man får kigget årsopgørelsen godt igennem og tjekker alle tal.

- Tallene på årsopgørelsen stemmer som regel, da SKAT efterhånden får langt de fleste oplysninger automatisk. Men man skal alligevel kontrollere tallene og oplyse til SKAT, hvis man har ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen. Hvis man har boliglån, skal man være særlig opmærksom, da renteudgifter på boliglån for manges vedkommende er angivet for højt, da det har været rentefald i perioden. Det vil for mange give sig udslag i restskat for 2010. Hvis det er tilfældet, er det en god ide samtidig at ændre sin forskudsopgørelse for 2011, så man kan undgå restskat næste år, siger kontorchef Henrik Kähler, SKAT.

Overskydende skat bliver sat ind på den enkeltes NemKonto den 28. marts, og restskat kan bl.a. indbetales med Dankort på skat.dk.

SKAT forsøger i år at gøre det lettere for folk, da SKAT har lavet en række vejledningsvideoer, som ligger på skat.dk. Man kan for eksempel få hjælp til at finde årsopgørelsen og lave ændringer heri.

-  Vi ønsker at gøre det så let som muligt for folk, og vi har derfor i år lavet en række vejledningsvideoer, som skal hjælpe de borgere, der synes, at det med årsopgørelsen er lidt svært, siger Henrik Kähler.

Ændringer til årsopgørelsen kan rettes via TastSelv, indtastes på telefon 70101070 eller skrives på oplysningskortet, der sendes til SKAT. Fristen for rettelser for almindelige skatteydere er den 1. maj 2011. Det er dog en fordel at få alle oplysninger indberettet senest den 17. marts, da man ellers risikerer først at få penge tilbage fra SKAT, som SKAT derefter opkræver igen, hvis der kommer nye tal.

Som noget nyt kan almindelige skatteydere dog ikke selv rette i visse af rubrikkerne på årsopgørelsen. Det gælder for eksempel rubrikkerne vedrørende løn, fagligt kontingent og pension.

- Årsopgørelsen er mere end blot tal og beregninger. SKAT arbejder på at gøre livet surt for de få modspillere, der vil snyde i skat, og med den nye årsopgørelse for 2010 har vi intensiveret dette arbejde ved at låse visse felter, så folk ikke kan snyde, da vi har erfaring med, at mange af dem, der retter disse felter, ændrer dem til noget forkert, forklarer Henrik Kähler.

I stedet beder SKAT disse skatteydere om at kontakte den, der har indberettet beløbet, for eksempel arbejdsgiveren, som så kan rette oplysningerne og indberette det rigtige beløb til SKAT.

Fra i år kan man anvende NemID til at logge på skat.dk og se sin årsopgørelse.

- Over halvdelen af dem, der logger på skattemappen, bruger nu NemID i stedet for TastSelv-kode, og vi forventer, at endnu flere vil gå over til NemID i den kommende tid. Selv om mange allerede har været på skat.dk, forventer vi stor travlhed på skat.dk og telefonerne i dag, så vi vil opfordre til, at folk venter et par dage med at logge sig på. Men vi håber da at komme helskindet igennem uden de store problemer, afslutter Henrik Kähler.

For dem, der fortsat ønsker årsopgørelsen på papir, udsendes den med posten i perioden 4. - 24. april.

Læs mere om årsopgørelsen på skat.dk/aarsopgørelsen.

For yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion på tlf. 7237 0900.
Borgere: tlf. 72 22 18 18.