Vi søger nye kolleger, som vil være med til at skabe fremtidens SKAT.
Se de ledige job, kom tættere på vores arbejdsplads og bliv klogere på karrieremulighederne i SKAT.

Se ledige job

Alle kender SKAT...
Men der er ikke så mange, der ved, hvad SKAT er for en arbejdsplads.
Vores arbejdsplads

Medarbejderfortællinger

7 gode grunde

Der er mange gode grunde til at arbejde i SKAT. Her finder du de første syv.

1. Et stærkt fagligt miljø

I SKAT er faglige udfordringer en naturlig del af hverdagen, og du får rig mulighed for at bruge dine kompetencer. Du bliver en del af et fagligt miljø, hvor der er mange kolleger inden for dit arbejdsområde, som du kan sparre med i hverdagen.

2. Stort ansvar og karrieremuligheder- i hele Danmark

Som ny medarbejder i SKAT får du relativt hurtigt et stort ansvar. Mange får det faktisk lige fra starten af deres ansættelse. Det er både udviklende og motiverende. Vi er en landsdækkende organisation med mange forskellige og ofte komplekse opgaver. Ambitiøse medarbejdere, som viser, at de kan og vil, har derfor gode muligheder for at udvikle sig og gøre karriere i SKAT.

3. Mulighed for at gøre en forskel

Som medarbejder i SKAT er du med til at løse en opgave, som er vigtig for hele vores samfund. Hvis du brænder for at kunne gøre en forskel for andre mennesker, har du muligheden i SKAT.

4. Respekt for det hele menneske

I SKAT er en forståelse for, at der skal være balance mellem arbejdsliv og fritid. Vi tilbyder - i videst muligt omfang - arbejdsforhold, som passer til den enkeltes liv. Og vi tror på, at frihed under ansvar giver størst værdi for alle.

5. Fokus på nærværende ledelse og gode kolleger

I SKAT dyrker vi det stærke samarbejde med gode kolleger. Det er vigtigt, alle oplever, de har en nærværende og engageret chef. Derfor er vi optaget af at styrke grundlaget for god ledelse, så du som medarbejder bliver involveret i tilrettelæggelsen af dine arbejdsopgaver og løbende får feedback og anerkendelse af din arbejdsindsats.

6. Et match for mange

Vi vægter mangfoldighed, både hvad angår alder, uddannelse og baggrund. Vi har både brug for den nyuddannede, der skal prøve kræfter med sit første job og den erfarne medarbejder, der kommer med solid viden og praktisk erfaring fra andre offentlige eller private virksomheder.

7. En god samlet pakke

På lønområdet har vi ikke altid mulighed for at konkurrere med det private erhvervsliv. Men vi kan tilbyde udfordringer, ansvar og fleksibilitet. Og så får du en god pensionsordning, som ikke er en selvfølge alle andre steder.
Et indblik i hverdagen
VELKOMMEN TIL - HER ER DIN MAKKER
24 maj 2016

Det er både spændende og hårdt at skifte job, og man vil gerne hurtigt i gang med arbejdet.
Spørgsmålene er mange, og hvor finder man svar?

I SKAT ved vi, hvor vigtig det er med en god start, alene sidste år rekrutterede vi 650 nye medarbejdere. Derfor har vi nu formaliseret opstartsforløbet med tiltag, der alle bidrager til en god, grundig og effektiv opstart. Et af disse er vores 'makkerkoncept', hvor nye medarbejdere får tilknyttet en kollega - en makker - der er en aktiv del af introforløbet.

Her fortæller makkerparret Iben og Ole fra SKATs økonomiafdeling om deres erfaringer med at være makkere.

Godt makkermatch
- Allerede inden min første arbejdsdag følte jeg mig velkommen, da min makker, Iben, sendte velkomstmail med et billede af afdelingen, hvilket gav et rigtig godt førstehåndsindtryk, fortæller Ole, specialkonsulent i Økonomi.

Ole begyndte i SKAT 1. marts og fortæller videre om sine første måneder:

- Opstarten betyder utrolig meget i forhold til, hvor hurtigt jeg kom ind i mit nye job. Min største udfordring var at begynde i en nyoprettet stilling, hvor der ikke er en bestemt kollega, der har erfaring med min stilling. Her har min makker været en stor hjælp, da hun har kunne henvise mig til forskellige andre kolleger, der hver især har hjulpet mig i gang.

Ole siger, at han tydeligt kan mærke, at afdelingen har gjort sig umage med at lave et godt makkermatch.

- Iben forstår organisationen og de kolleger, jeg skal bidrage til og samarbejde med, hvilket har gjort, at jeg meget hurtigt kom godt ind i jobbet. På grund af min opstart er jeg faldet utrolig godt til i afdelingen og glæder mig til at komme på arbejde hver dag, slutter Ole.

Et fælles projekt
Iben, der er konsulent i samme afdeling som Ole og ansvarlig for afdelingens makkerordning, fortæller, at der er lagt stort forarbejde i valg af makkere og planlægning af opstart. De to regnskabskontorer i Horsens modtog i alt ni nye kolleger, inden for en periode på to måneder. Det krævede både omtanke, planlægning og struktur.

- Det er et fælles projekt at tage imod nye kolleger, men hvis det ikke er sat i system, så bliver det ved de gode intentioner, fortæller Iben og fortsætter:

- Derfor holdt vi makkere fælles kontormøde forud for opstarten af vores nye kolleger. Målet var, at vores nye kolleger skulle opleve samme strukturerede fortælling om SKAT, og her brugte vi blandt andet makkermaterialet fra HR og SKATs nye opstartsportal, der bl.a. indeholder baggrundsinformation om SKATs historie og samfundsopgave.

Selvom Iben og hendes kolleger har benyttet makkermaterialet og opstartsportalen som inspiration, påpeger hun, at ikke alt kan "proppes ind i et koncept". Hendes råd er at tilpasse det til den nye kollega, da hver opstart rummer lidt forskellige behov.

- Som makker skal man tage sig tid til sin nye kollega og sætte sig ind i, hvordan man bedst muligt understøtter både med at introducere til det faglige, praktiske og sociale, siger Iben.

Iben slutter af med et godt råd til kommende makkere i SKAT:

- Nyd at blive udfordret og at der bliver stillet spørgsmål ved måden at gøre tingene på. Nye kolleger har masser af gode input. Tag imod dem, de er en gave. Og så er det i øvrigt dejligt at repræsentere sin arbejdsplads og fortælle om alle gode ting ved den, slutter Iben.