Jeg elsker at omsætte langhåret IT til noget, som alle kan forstå
Jeanette SKAT

Jeanette
24 år
IT-medarbejder
IT Drift, IT-Center
Aalborg

SKAT er et overraskende spændende sted at arbejde, og her er mange søde kolleger. I løbet af min elevtid har jeg været rundt i forskellige afdelinger - både i IT og kundeservice. Det har været lærerigt, og jeg har fået et stort indblik i hele skattesystemet.

Jeg startede som elev i SKAT i 2012. SKAT var mit første valg, da jeg var nysgerrig efter at komme ind bag facaden på en anderledes arbejdsplads, som mange elsker at hade. På det tidspunkt søgte SKAT kontorelever med speciale i Administration og IT. Jeg havde altid fået topkarakter i IT, og derfor kastede jeg mig ud i det. Det er jeg glad for, at jeg gjorde. 

SKAT er et overraskende spændende sted at arbejde

I 2014 blev jeg færdig med mit elevforløb og takkede ja til et fast job som IT-medarbejder. I dag arbejder jeg med IT-support i IT-Center Aalborg. Min primære opgave er at yde teknisk support til alle ansatte i SKAT, når de har problemer med nogle af vores forskellige systemer, men jeg hjælper også vores eksterne kunder herunder både private personer og virksomheder.

Det er udfordrende at skulle omsætte langhåret IT til noget, alle kan forstå. SKAT er inde i en kæmpe udvikling, hvor alt skal digitaliseres, effektiviseres og tænkes mere brugervenligt. Det er fedt at være en del af sådan en stor og vigtig proces.

Min hverdag er varieret. Den ene dag klarer jeg de fleste opgaver over telefonen, mens jeg andre dage er rundt i huset hos kollegerne, og den næste dag sidder jeg måske begravet i at udarbejde en skriftlig vejledning til virksomheder, der skal sende og modtage krypterede data. Jeg har fået en stor viden, om hvordan SKATs gigantiske IT-infrastruktur er skruet sammen. Det er vildt kompleks og derfor også virkelig interessant.

Jeg er en løsningsorienteret type, som godt kan lide at få ting til at ske. Det passer perfekt til det job, jeg har i SKAT, hvor der skal tages beslutninger og handles her og nu.

Jeg glad for sammenholdet i min afdeling, hvor vi arbejder tæt sammen og supplerer hinanden godt rent fagligt.

Hvor er jeg om 5 år? Måske er jeg stadig i SKAT, hvis de rigtige karrieremuligheder dukker op. Det kan også være, at jeg vil ud og se mig lidt om. Det ved jeg ikke endnu. Lige nu er jeg bare glad for at være, hvor jeg er.