Man kan godt sige, at jeg er outsideren, der blev insider
Louise SKAT

Louise
35 år
Underdirektør
Digital Udvikling

København


Jeg startede som ekstern konsulent i SKAT. I 2009 takkede jeg ja til at blive fastansat. Mine tidligere kolleger fattede ikke, at jeg ville bytte bonusordninger og Dubai-ture ud med det offentlige.

Jeg var bare kørt træt i konsulentverdenen, hvor det kun handlede om mersalg og om at tjene penge ind til partnerne. Jeg ville hellere lægge timer i noget, som er til gavn for flere. Nu arbejder jeg med offentlig digitalisering og IT, og man kan vel sige, at mit drive er en form for public service-motivation. Det er nok noget af det, der kendetegner SKAT, at vi er en del ildsjæle herinde.

Når jeg fortæller, at jeg arbejder i SKAT, er der mange, der bliver helt overraskede. Så kommer alle de dårlige vittigheder om sort arbejde og bureaukrati. Bagefter begynder folk tit at stille alle mulige spørgsmål om deres årsopgørelser. Så må jeg forklare, at jeg ikke er skatteekspert, men at jeg arbejder med IT udvikling og digitalisering, som får SKAT til at køre bedre. Det synes folk lyder spændende, og jeg oplever en stor nysgerrighed og respekt omkring vores arbejde.

Jeg har altid haft en passion for IT, projekter og strategi, og arbejdet med digitalisering er både spændende og udfordrende. I SKAT har man medbestemmelse og stor indflydelse, og det er en god fornemmelse at vide, at man er med til at gøre en positiv forskel for de danske skatteydere.


Som leder synes jeg, det er fedt at kunne give mine medarbejdere noget af det, som jeg selv har fået igennem min karriere i SKAT; nemlig ansvar og muligheder i en stor organisation

Udover at være chef er jeg er mor til Liv på 4 år, og det har da været benhårdt med karriere og lille barn. Men i SKAT er der fin forståelse for, at der skal være balance mellem arbejde og privatliv.

Der er frihed under ansvar og mulighed for at flekse. Så et par dage i ugen går jeg tidligt for at hente i børnehaven. Det sker også, at jeg tager en halv dag hjemme med familien. Det handler bare om at planlægge, så man får løst sine opgaver.