Jeg designer løsninger med brugerne i centrum
Suzanne SKAT

Suzanne
32 år
Servicedesigner, Kundeservice
København

Som servicedesigner arbejder jeg med at sikre at SKATs serviceydelser er nyttige, brugervenlige og attraktive for brugeren. De skal være effektive og virksomme samt afspejle SKATs værdier. Jeg synes, at jeg har et vildt spændende og meget afvekslende job, hvor jeg både laver feltarbejde, bearbejder input, udvikler strategier og kører intern undervisning af kolleger.


SKAT har fokus på at kunderne, dvs. alle borgere og virksomheder, skal være i centrum. Vi stræber efter at lave nyttige og brugervenlige løsninger, som giver værdi til både brugere og til os i SKAT. Målet er, at det skal være nemt at betale den rigtige skat til den rigtige tid. Hvis vi skal lykkes med at skabe bedre løsninger, er det vigtigt, vi tager afsæt i det rigtige grundlag.

Det er her, at vi som servicedesignere kommer ind i billedet. Vi arbejder blandt andet med brugerinddragelse og kvalitative undersøgelser, som sikrer, at vi får den rigtige viden om de brugere, der anvender vores forskellige systemer. På baggrund af denne indsigt udarbejder strategier for, hvordan forskellige services kan designes bedst muligt. Et af de projekter jeg har drevet, handlede om, hvordan vi kunne gøre det lettere for udenlandske arbejdere at forstå skattesystemet og betale det rigtige i skat.

Min baggrund er norsk, men jeg har boet i Danmark de seneste 10 år. Jeg er uddannet civilingeniør med speciale i industrielt design. I 2013 arbejdede jeg som konsulent i Region Hovedstaden. Jeg faldt over en jobannonce fra SKAT, som søgte en servicedesigner. Netop servicedesign var et af de fag på min uddannelse, jeg brændte mest for, og jeg skrev også speciale inden for området. Så jeg måtte bare søge den stilling. Jeg var heldig at få jobbet, da både kemi og kompetencer passede perfekt. Dermed blev jeg den første servicedesigner i SKAT. I dag er vi en hel stribe, som arbejder på mange forskellige projekter i vores organisation.

Samtidig kan jeg have et fornuftigt liv som mor i en ung børnefamilie ved siden af mit drømmejob. Det er skønt

SKAT har også vist sig at være en rigtig god arbejdsplads. Jeg har et meget fleksibelt arbejdsliv. Hvis man selv er fleksibel, når det brænder på, så får man også fleksibilitet tilbage. Jeg har for eksempel haft mulighed for at tage med som skiinstruktør på ferielejr med Ungdommens Røde Kors, som jeg er medlem af. Det har betydet meget for mig. Samtidig kan jeg have et fornuftigt liv som mor i en ung børnefamilie ved siden af mit drømmejob. Det er skønt.