Her får jeg masser af faglige udfordringer, som holder mig skarp
Anne SKAT

Anne
45 år
BI Change Manager
BI & Analyse, Økonomi
København

Jeg har været ansat som BI Change Manager i SKAT siden oktober 2014. Jeg er rigtig glad for mit job, og jeg får mulighed for at bruge min uddannelse og alle mine kompetencer. BI, altså Business Intelligence, er et fokusområde i SKAT. Målet er, at vi skal blive mere effektive og endnu bedre til at arbejde intelligent med data. Og data er der jo oceaner af i SKAT.

Jeg er uddannet Cand.it fra IT-Universitetet, hvor jeg blev færdig 2013. Oprindeligt har jeg en bachelor i salg og marketing, og tidligere har jeg arbejdet som blandt andet marketingchef i en mindre privat virksomhed. Men da jeg havde fået alle mine børn, fik jeg lyst til at videreuddanne mig. Og det var bare IT-området, som trak mest i mig.

Jeg er en del af et lille team af BI Change Managers, som understøtter hele SKATs behov for BI & Analyse-løsninger, og lige nu er vi i gang med at ansætte endnu en kollega, da vi har rigtig travlt. Vores team arbejder primært med ansvar for portefølje- og ressourcestyring jf. ITILs best practice. ITIL er anerkendt som verdens mest udbredte best practice inden for IT Service Management.

Vores opgave er - kort fortalt - at indsamle udviklingsønsker fra SKATs forskellige forretningsområder. Når vi har fået ønskerne, visiterer vi dem. Vi sikrer, at opgaven bliver løst inden for rette tid og scope og i tæt samarbejde med kunden (forretningsområderne), BI-arkitekter og vores udviklere.

SKAT har et enormt datawarehouse, og vi har specialister inden for både effektiviseringsanalyse, dataanalyse, BI-arkitektur, backend- og frontendudvikling. Hvis man dertil lægger 7 forskellige forretningsområder med hver deres behov, så kan man begynde at forstå, hvor stor og kompleks en verden, vi skal navigere i. Der er virkelig mange afhængigheder, og det er dét, der gør det hele så enormt spændende. Jeg elsker at have en bred berøringsflade og holde mange bolde i luften på én gang.

Jeg fik et tip om jobbet gennem mit netværk, som fik mig til at åbne øjnene for SKAT som arbejdsplads. Det er jeg glad for, fordi her er et godt arbejdsmiljø og masser af faglige udfordringer, som holder mig skarp.

BI i SKAT gennemgår en kæmpe forandringsproces. Det er godt og spændende, men det kan også være hårdt, når nye tanker og måder at gøre tingene på skal rulles ud i en stor organisation. Så vi tager det skridt for skridt. For mig personligt er det enormt interessant at være med til at skabe forandring i en så stor og kompleks organisation som SKAT.

Privat bor jeg i Roskilde, og min arbejdsplads på Østbanegade i København Ø ligger helt perfekt i forhold til togforbindelserne. I det hele taget hænger min hverdag ret godt sammen, og der er plads til både at arbejde og holde fri. Det motiverer mig til at give den en ekstra skalle en gang imellem, når der er ekstra travlt.