Menu

 
Om skattekontoen

Skattekontoen viser en opgørelse over din virksomheds indberetninger og opkrævninger samt ind- og udbetalinger til og fra SKAT. Du finder din skattekonto i TastSelv Erhverv.

  • Du har en skattekonto pr. cvr-nr. eller SE-nr. Har din virksomhed flere SE-numre, har du en skattekonto pr. SE-nr.

Tjek saldoen på din skattekonto

Hvis du allerede har betalt din moms med frist den 1. september 2014, kan du have betalt så tidligt, at vi har betalt beløbet tilbage til dig. 

Vi anbefaler derfor, at du tjekker din skattekonto, så du eventuelt kan nå at betale beløbet igen til betalingsfristen den 1. september 2014. På den måde undgår du at skulle betale renter og gebyrer. 

Hvis du ønsker at indbetale tidligere end fem hverdage før en betalingsfrist, kan du hæve udbetalingsgrænsen for at undgå, at vi returnerer beløbet. Du kan læse, hvordan du ændrer udbetalingsgrænsen her: Når din virksomhed har penge til gode.

Første gang du åbner din skattekonto

Når du åbner Skattekontoen første gang, vil din kontostatus indeholde de posteringer, der var åbne den 1. august 2013, og de bevægelser, der har været siden 1. august 2013.  

Indberet og betal, som du plejer

Der er ikke lavet om på, hvordan du skal indberette og betale, men du skal bruge den nye betalingslinje, som kommer frem på kvitteringsbilledet, når du har indberettet. Har du en gammel betalingslinje gemt i for eksempel din netbank eller dit økonomisystem, skal du erstatte den med den nye betalingslinje.

Du kan ikke øremærke indbetalinger til at dække bestemte poster

Den ældste, forfaldne post bliver altid dækket først. Derfor anbefaler vi også, at du logger på TastSelv Erhverv regelmæssigt for at afstemme din skattekonto.

Betal tidligst fem hverdage før sidste betalingsdag

Hvis du betaler tidligere end fem hverdage før sidste rettidige betalingsdag, kan det betyde, at du får pengene retur. Vi anbefaler derfor, at du betaler til sidste rettidige betalingsdag.

Betaling til skattekontoen

Det dækker skattekontoen

Skattekontoen giver dig et samlet overblik over, hvad du har indberettet og betalt, og hvad du skylder i blandt andet moms, lønsumsafgift, A-skat og AM-bidrag, selskabsskat, a conto-selskabsskat, udbytteskat, punkt- og miljøafgifter, andre afgifter samt gebyrer og renter. Du kan også se eventuel gæld, som vi har sendt til inddrivelse.

Har du en personligt ejet virksomhed, er din B-skat ikke omfattet af skattekontoen. B-skat skal du stadig afregne via din forskudsopgørelse i TastSelv Borger.

Liste over afgifter og skatter omfattet af skattekontoen

Ny procedure for rykkere

Hvis du ikke betaler til tiden, løber der renter på det beløb, du skylder. Skylder du over 5.000 kr., får du en rykker i Meddelelsesarkivet i TastSelv Erhverv. Hvis du ikke betaler, bliver gælden sendt til inddrivelse.

Dag-til-dag-renter

Renter vil fremover blive beregnet som en saldorente. I praksis vil det sige, at der en gang om måneden tilskrives dag-til-dag-rente med en fælles rentesats og renters rente.

Satsen for debetrente er fra 1. august 2013 0,7 procent og fra 1. januar 2014 0,8 om måneden.

Satsen for kreditrente er fra 1. august 2013 0 procent og fra 1. januar 2014 0,1 procent om måneden.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se den juridiske vejledning.
Vis printvenlig udgaveVis som PDF
Fik du svar?
Uenig
Enig
UenigEnig