Menu

Mere end 10.000 euro ud af eller ind i Danmark

Rejser du ind, ud eller gennem Danmark med et beløb, der svarer til 10.000 euro (ca. 75.000 kr.) eller mere, skal du angive beløbet til SKAT.

Det gælder uanset typen af valuta, eller om pengene er i kontanter, rejsechecks eller værdipapirer.

Det gælder også, hvis du sender beløb, der svarer til 75.000 kroner eller mere, ud af Danmark eller modtager et beløb af den størrelse fra udlandet.

Du skal også angive beløbet til SKAT, selvom du kun er på gennemrejse og befinder dig kort tid på dansk toldområde, fx i bil, tog eller hvis du går i land fra et skib.

Du har pligt til at angive beløbet, uanset om du er privatperson eller virksomhed. Hvis du ikke ejer pengene, men er i besiddelse af dem som kurér eller chauffør, skal du stadig angive beløbet.

Hvem skal angive?

Den der skal angive penge ved grænsepassage til eller fra Danmark er enten:

  • Afsenderen

  • En repræsentant for afsenderen

  • Modtageren

  • En repræsentant for modtageren

  • Transportøren, fx et kurerfirma eller en transportvirksomhed

Hvis det samlede beløb er på 10.000 Euro og derover, er det et krav, at beløbets ejer, eller beløbenes ejere, hvis der er flere, entydigt fremgår af angivelsen.

Du får en bøde, og SKAT kan tilbageholde pengene, hvis du ikke giver os besked.

Du skal udfylde angivelsen før du passerer grænsen og aflevere den til SKAT, når du ankommer til grænsepassagen. Hvis det ikke er muligt at aflevere angivelsen til SKAT ved grænsen, skal du gøre det ved den nærmeste toldekspedition eller uopfordret ved anden toldkontrol.

 

Sådan gør du

Du kan vælge at angive pengene på to måder, ved udfyldning af en blanket, eller ved personlig henvendelse i en toldekspedition.
Vær opmærksom på, at der kan være ventetid i lufthavnen og på toldekspeditionsstederne. Ved toldkontrol som ikke er på et toldekspeditionssted eller på grænsen skal du angive uopfordret til tolderen med en blanket eller mundtligt.

Blanket:

  • Udfyld blanket 12.020 DK
  • Tag blanketten med i lufthavnen eller til et toldekspeditionssted og få den stemplet af SKAT, før du rejser (eller sender pengene) ud af Danmark.
  • Husk at medbringe den stemplede blanket ved ind og/eller udrejse.

Mundtlig angivelse:

  • Fortæl en skattemedarbejder i forbindelse med din ind- eller udrejse, at du har mere end 10.000 Euro med på rejsen. Det kan du gøre enten på et toldekspeditionssted eller i lufthavnen. Herunder er listet alle toldekspeditioner.
  • Du skal afgive de samme oplysninger, som er i blanketten.
For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se den juridiske vejledning.
Vis printvenlig udgaveVis som PDF
Fik du svar på dine spørgsmål?