Dato for udgivelse
31 Oct 2011 10:12
Resumé

Mange unge mellem 18 og 25 år havner i gæld på grund af restskat. SKATs e-pjece om skattepapirer og den elektroniske skattemappe fortæller, hvordan det kan undgås.


Mange unge havner i gæld og har generelt svært ved at håndtere deres privatøkonomi. Nu har SKAT i samarbejde med kreditanalysevirksomheden Experian lavet en e-pjece, der skal give de unge en simpel introduktion til de allervigtigste skattepapirer.

- E-pjecen er skarpt rettet mod de unge i alderen 18 - 25 år, som ofte fremgår af de sørgelige statistikker over folk med tårnhøj gæld. Mange unge synes, at det med skatten er svært, og det gør vi noget ved i SKAT, fortæller lokal tovholder på projektet i SKAT, Mette Weirsøe.

Siden 2010 har SKAT arbejdet på et landsdækkende projekt "Skat for Unge".  SKAT har gæstelærere, som kører ud på uddannelsesinstitutionerne og holder foredrag om velfærdsmodellen, afgifter, sort arbejde og almindelige privatøkonomiske forhold for de unge.

- Vi har i flere år kommunikeret til de unge via skolebesøg, kampagner og messedeltagelse. Det er vores erfaring, at unge har et meget ringe kendskab til indholdet af de vigtigste skattepapirer samt deres lønseddel. Derfor takkede vi straks ja, da Experian foreslog at lave en e-pjece", siger Mette Weirsøe

- Vores erfaring er, at alt for mange unge lander i Experians RKI Register som dårlige betalere. Den tendens føler vi et ansvar for at ændre på, og vi valgte derfor at indgå et samarbejde med SKAT omkring unge og privatøkonomi, siger Kim Bach, Corporate Responsibility og kommunikationsansvarlig hos Experian.

Samarbejdet har allerede resulteret i, at næsten 90 pct. af de unge, der deltog i programmet i løbet af skoleåret 2009-2010, følte sig bedre klædt på til at træffe sunde økonomiske beslutninger. SKATs nye e-pjece, skal medvirke til at budskaberne når ud til en endnu bredere målgruppe, siger Kim Bach.

E-pjecen giver de unge et grundlæggende indblik i, hvad en forskudsopgørelse, en årsopgørelse og en lønseddel er, og hvordan de logger ind på SKATs TastSelv ved hjælp af NemID.

-E-pjecen er lavet som en aktiv pjece, hvor de unge kan klikke frem og tilbage og se, hvordan de kommer godt fra start i håndteringen af deres skat, siger Mette Weirsøe.

Pjecen kan ses her.

Yderligere oplysninger:
Journalister: Specialkonsulent Mette Weirsøe tlf. 72 38 48 41 eller SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00
Borgere: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18