Dato for udgivelse
12 Oct 2011 13:15
Resumé

SKAT har i 2011 givet bøder for over tre millioner kroner til rejsende, som ikke havde fortalt SKAT, at de rejste med mere end 10.000 EURO.


Torsdag den 13. oktober 2011 vil mere end 100 toldere og SKATS pengehunde i de tidlige morgentimer være med i en storstilet vejledningskampagne i lufthavnene i Billund, København, Ålborg og Århus. Grunden til det er blandt andet, at der indtil videre er givet bøder for over tre millioner kroner til rejsende, som ikke har fortalt, at de rejser med store kontantbeløb.

Det er ikke tilladt at have over 10.000 EURO, svarende til 75.000 danske kroner i kontanter med over grænsen uden at angive det til SKAT. Men det er der mange rejsende, der ikke ved. De kan derfor ende med at skulle betale store bøder, som kunne være undgået.

- Heldigvis overholder de fleste rejsende de gældende regler, og det er vi rigtig glade for. Vi vil dog gerne følge vores strategi om at informere og vejlede vores kunder og hermed få fat i den gruppe af rejsende, som endnu ikke kender til reglerne. Vi håber også, at kampagnen kan være medvirkende til at påvirke holdningen hos de borgere, der ikke overholder reglerne. De deciderede modspillere, der ikke vil følge reglerne, forsøger vi at få fat i ved de mange kontroller og aktioner, vi løbende har, udtaler Erling Andersen, direktør i SKAT med ansvar for told.

Kontantloftet er indført for at sikre, at de penge, som føres ud af landet, ikke stammer fra terror eller vil blive brugt i forbindelse med terror, eller til overtrædelse af anden lovgivning. SKAT er således med til at sikre, at der ikke sker en hvidvaskning af penge fra ulovligheder.

Bøde kan ramme uvidende
Der er ingen problemer i at medbringe store kontantbeløb, hvis blot man fortæller det til SKAT. Skal de medbragte penge fx investeres i drømmeboligen i udlandet, skal SKAT have det at vide, når der medbringes mere end 10.000 EURO, eller det der svarer til 75.000 danske kroner.

- Det er ærgerligt at skulle betale en stor bøde, fordi man ikke kender til reglerne på området. Man kan derfor komme til at betale en høj pris for sin uvidenhed, siger afdelingsleder Gitte Kaae Plambek, Smuglerikontrollen.

Toldere uddeler SKATTE-guldmønter med chokoladesmag
Fra d. 13-15. oktober vil de danske lufthavne fra Ålborg til København danne rammen for pengekampagnen, der skal informere danskerne om 10.000 EURO-reglen. Foruden plakater, pjecer og postkort, som skal gøre de rejsende opmærksomme på reglen, vil 100 af landets toldere tage del i kampagneaktiviteterne. I disse dage kan de rejsende opleve at få uddelt guldmønter af tolderne med budskabet om, at der er mange penge at spare, hvis man husker at angive de store kontantbeløb til SKAT, før man krydser grænsen.

Læs mere i pjecen "Når du rejser med store pengebeløb"

Se SKATs kampagnefilm

Download og anvend: SKATs kampagnefilm.


Faktabox

- Kampagneformål: Rejsende skal have kendskab til 10.000 EURO-reglen
- Konsekvens ved manglende angivelse: Bøde på stedet, og evt. tilbageholdelse af hele pengebeløbet
- Baggrund for kampagnen: Kontroller i 2011 har resulteret i bøder på langt over 3 mio. kr.
- Kampagneaktiviteter: 100 toldere, plakater, roll-ups, uddeling af SKATTE chokolade-guldmønter, postkort og pjecer.

- SKATS pengehunde: MiDAS, CASH & ZENTA vil være til stede i Billund og København.
- Deltagende lufthavne i pengekampagnen: København, Billund, Aarhus og Ålborg.


Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion på tlf. 72 37 09 00
Borgere og virksomheder: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18