Dato for udgivelse
06 May 2011 10:14
Resumé

SKAT har lavet tre videoguides, der skal hjælpe nye virksomheder med momsen. Her bliver virksomhederne guidet igennem, hvordan de kommer på TastSelv Erhverv, laver momsindberetninger og betaler momsen via netbank eller PBS.

 


SKAT har netop lavet tre nye videoguides, som skal gøre det nemmere for virksomhederne at klare det med momsen. I videoerne kan man se, hvordan man logger sig på TastSelv Erhverv og indberetter og betaler moms. Videoerne er et resultat af et tværgående projekt, der har fokus på, hvordan brugerne oplever SKAT.

 

- Vi har været ude og spørge virksomhederne, hvordan de ønsker informationer fra SKAT. Her var svaret fra mange, at de ønsker visuelle demonstrationer om SKATs systemer, da det gør reglerne lettere at forstå, så derfor har vi nu lavet de her momsvideoer, fortæller Jens Kjærgaard Dall fra projektgruppen "SKAT og Virksomheder".

 

SKAT har interviewet en række nystartede enkeltmandsvirksomheder, bl.a. tømrere, kunstnere og journalister, om deres oplevelse af SKAT i forbindelse med opstart af egen virksomhed. 

 

- Videoerne er et forsøg på at nå en målgruppe, som vi ellers har lidt svært ved at nå. De nyregistrerede virksomheder har typisk fokus på det første år at skaffe kunder til forretningen og udstede fakturaer, og så sker det tit, at indberetningerne af moms og skat kommer i anden række, fordi det kan være svært at få sat sig ind i reglerne, forklarer Jens Kjærgaard Dall, der fortsætter:

 

- Vi har lyttet til virksomhederne og håber, at de nye videoguides kan være en hjælp for dem, som har svært ved at finde ud af, hvordan man indberetter og betaler moms. Videoerne ligger nu på SKATs hjemmeside, og forhåbentlig kan virksomhederne få gavn af dem allerede nu, når de skal indberette kvartalsmoms senest den 10. maj.

 

Se videoerne her. 

 

Download videoer her:

 

Video 1 - Momsindberetning, del 1. videoen handler om, hvordan virksomhederne konkret laver deres moms indberetning.

Video 2 - Momsindberetning, del 2. videoen handler om hvordan virksomhederne skal læse deres kvittering, samt hvordan de betaler deres moms via netbank eller PBS

Video 3 - Din adgang til TastSelv Erhverv. Videoen handler om, hvordan virksomhederne danner Tastselv-kode, samt hvordan de bestiller ny aktiveringskode.

 

Skattemedarbejderen i videoen hedder Anne Honoré Østergaard og er fuldmægtig i KundeCenter Erhverv.

 

Yderligere oplysninger:
Journalister: Jens Kjærgaard Dall tlf.
72 38 90 53 eller SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00  
Virksomheder: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18