Dato for udgivelse
18 Mar 2011 11:00
Resumé

Sælger af mobiltelefoner misbruger SKATs navn til at presse flere penge af købere


En udenlandsk forhandler af mobiltelefoner forsøger tilsyneladende at presse flere penge ud af køberne. Det sker ved at fortælle dem, at deres pakke bliver holdt tilbage af SKAT, fordi der skal betales told. Derfor opkræver sælgeren flere penge af køberen til at dække udgiften.

-    Vi har netop oplevet et konkret eksempel på, at en sælger i England i en mail forklarer køberen af tre smartphones, at SKAT vil have 300 euro i toldgebyr. Men det er fup og har intet med SKAT eller told at gøre, forklarer afdelingsleder Trine Dancygier, SKAT.

Sælgeren fortæller på et ubehjælpsomt maskinoversat dansk, at han er villig til at betale de 100 euro, så køberen kan "nøjes" med at betale 200 euro. Hvis betalingen falder med det samme, vil sælgeren indfri toldgebyret på 300 euro, så pakken kan blive frigivet.

Sælgeren har i mailen vedhæftet to falske dokumenter med SKATs logo, der angiveligt dokumenterer, at der skal betales gebyr. Det falske dokument er også udstyret med et stempelmærke fra Retten i Århus.

Visning af billede: 110318 Letter of seizure


- Mailen er et falsum, og jeg kan stærkt opfordre til ikke at betale beløbet, siger Trine Dancygier.

Afsender af mailen og sælger af mobiltelefonerne er angivet som The Mobile Phone Store Limited, Berkshire, England.

Yderligere kontakt:

SKATs pressefunktion, tlf. 72 37 09 00 eller afdelingsleder Trine Dancygier, SKAT, tlf. 25 44 07 50