Dato for udgivelse
28 Feb 2011 10:00
Resumé

Ved at låse flere af felterne i årsopgørelsen regner SKAT med at kunne dæmme op for fejl og snyd for 500 mio. kr. om året.


SKAT låser nu flere felter på årsopgørelsen, så borgerne ikke selv kan gå ind og rette i felterne. Opdager de fejl, skal de i stedet have fat i dem, der har indberettet forkert. Det er blandt andet felter for løn, pension og faglige kontingenter, som fremover vil være låst.

- Hvis en arbejdsgiver for eksempel indberetter en forkert løn til SKAT, så skal man fremover gå til arbejdsgiveren og få dem til at rette fejlen i stedet for selv at rette i systemerne, forklarer kontorchef Henrik Kähler, SKAT.

En af hovedårsagerne til at felter nu bliver låst i TastSelv er at dæmme op for skattesnyderi.

- Ved at låse felterne gør vi det langt sværere at snyde. Vores forventning er, at vi vil se fejl og snyd for 500 millioner kr. mindre allerede i 2011, siger Henrik Kähler.

Udover mindre snyd forventer SKAT, at låsningen vil give færre fejl.

- Vi har store undersøgelser, der viser, at vi får den absolut mest korrekte skattebetaling, når det er tredjepart og ikke borgerne selv, der skal komme med oplysningerne. Det tager vi nu konsekvensen af ved at låse flere felter på årsopgørelsen, forklarer Henrik Kähler.

Det vil stadig være muligt at få lavet ændringerne i de låste felter ved at kontakte SKAT, men hensigten er, at borgerne fremover skal have fat i dem, der har lavet fejlen og få dem til at rette.

- Vi sender mails til alle virksomheder om, at de fremover selv skal rette deres fejl, og vi har allerede haft fat i de registrerede lønservicebureauer for at fortælle dem om feltlåsningen, forklarer Henrik Kähler.

De første felter - jubilæumsgratiale/fratrædelsegodgørelse og hædersgaver - blev låst sidste år, og erfaringerne her fra har været gode. De nye ændringer er en del af Forårspakke 2.0 og træder i kraft med årsopgørelsen for 2010, som er klar i Skattemappen den 7. marts 2011.

Yderligere oplysninger: Journalister: tlf. 7237 0900; Borgere: Tlf. 7222 1818