Menu

Penge tilbage i skat

Vi udbetaler overskydende skat fra den 12. april 2016.

Har du ikke fået din overskydende skat tilbage, er det fordi, vi undersøger, om du har gæld til det offentlige, som skal modregnes.

Hvis din årsopgørelse er dannet før medio august, får du udbetalt din overskydende skat senest 31. august 2016. Er din årsopgørelse dannet senere, så behandler vi din sag hurtigst muligt.

Vi kan desværre ikke sige, hvornår vi behandler din sag, eller fremskynde udbetalingen af dine penge, hverken hvis du ringer ind, eller hvis du skynder dig at betale gælden.

Du har ikke fået din overskydende skat udbetalt

Du eller din ægtefælle har gæld til det offentlige

Hvis du eller din ægtefælles gæld er blevet sendt til inddrivelse hos os, undersøger vi, om vi kan bruge pengene til at betale af på gælden i stedet for at udbetale dem.

Du får besked i din e-Boks om, hvor meget vi tilbageholder, og hvornår vi eventuelt udbetaler penge til dig. Hvis du ikke er tilmeldt digital post, får du et brev.

Du eller din ægtefælle har betalt jeres gæld

Selv om du har betalt din gæld, kan vi stadig tilbageholde din overskydende skat i en periode. Det skyldes, at vi manuelt skal sikre, at din gæld ikke er forældet. Derfor kan det tage os længere tid at udbetale dine penge.

Beløb over 100.000 kroner

Vi undersøger om din skat passer, inden vi sætter pengene ind på din konto. Derfor tager det længere tid.

Tjek, om du har en gyldig NemKonto

Du tjekker din NemKonto ved at logge ind på nemkonto.dk. Hvis du ikke har en NemKonto, og din overskydende skat udgør 200,00 kr. eller mindre, så udbetales beløbet ikke.

SKAT kan ikke udbetale din overskydende skat hurtigere

Da vi skal være sikre på, at modregningen i de overskydende skatter sker på et lovligt grundlag, er vi nødt til at gennemgå din gæld, inden vi kan udbetale pengene. Vi kan desværre ikke fremskynde udbetalingen.

Rente af overskydende skat

Du får en fast procentgodtgørelse udbetalt af din overskydende skat. Procentgodtgørelsen udgør 0,5 procent for indkomståret 2016.

Du bor i udlandet og skal have penge tilbage

Hvis du ikke har en dansk NemKonto, kan du:

  • Oprette en NemKonto. Giv os besked på telefon 72 38 02 02, når du har gjort det. Du får pengene i løbet af få bankdage. Du kan også oprette en NemKonto fra en udenlandsk konto. Hvis du har NemID, kan du oprette den elektronisk. Ellers kan du udfylde en blanket. Vælg English & Deutsch - Assign a nemkonto for citizens - Registration form.

    Opret en NemKonto

  • Logge på og sende en besked med dit danske cpr-nummer og din udenlandske bankkonto (IBAN-kode og SWIFT-BIC-kode). Du får pengene inden for 90 dage. Du skal logge på og vælge English og derefter Contact:

    Log på og send en besked

  • Sende et brev til SKAT, Damstrædet 2, 6950 Ringkøbing med dit danske cpr-nummer og din udenlandske bankkonto (IBAN-kode og Swift-BIC-kode).

 

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning

Vis printvenlig udgaveVis som PDF
Fik du svar på dine spørgsmål?