Menu

 
Penge tilbage i skat

Hvis du skal have penge tilbage i skat (overskydende skat), sætter vi dem ind på din Nemkonto fra den 7. april 2015. Det gælder dog ikke, hvis du eller din ægtefælle skylder eller for nylig har skyldt penge til det offentlige.

Du får en procentgodtgørelse på 0,5 procent

Vi lægger 0,5 procent til din overskydende skat fra den 1. januar 2015. Du skal ikke betale skat af procentgodtgørelsen.

Du får ikke procentgodtgørelse, hvis din overskydende skat stammer fra frivillige betalinger.

Du eller din ægtefælle har gæld til det offentlige

Er gælden sendt til inddrivelse hos SKAT (fx licens, skat, underholdsbidrag, boligstøtte, parkeringsbøde), bruger vi din overskydende skat til at betale af på gælden. Det sker også, selvom du eller din ægtefælle har en afdragsordning.

Senest sidst i maj får du at vide, hvor meget vi tilbageholder.

Du eller din ægtefælle har betalt jeres gæld

Pengene kan stadig være tilbageholdt, selvom jeres gæld er betalt eller forældet. Du får udbetalt din overskydende skat inden for otte uger.

SKAT kan ikke udbetale hurtigere

Vi kan desværre ikke fremskynde udbetalingen, uanset om du har gæld eller ej. 

Du bor i udlandet og skal have penge tilbage

Hvis du ikke har en dansk Nemkonto, kan du:

  • oprette en Nemkonto i et dansk pengeinstitut. Meddel det til SKAT på telefon 72 38 02 02. Du får pengene i løbet af få bankdage.
  • sende et brev til Betalingscentret, Damstrædet 2, 6950 Ringkøbing med dit danske cpr-nummer og din udenlandske bankkonto (IBAN-kode og Swift-BIC-kode).
  • sende en mail fra TastSelv med dit danske cpr-nummer og din udenlandske bankkonto (IBAN-kode og SWIFT-BIC-kode). Du får pengene inden for 90 dage. Log på og send en mail
For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se den juridiske vejledning.
Vis printvenlig udgaveVis som PDF
Feedback:
Meget glad
Meget sur
Meget gladMeget sur